בצקות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

15/03/2003 | 20:21 | מאת: אבי

שלום רב. אבי בן 65 חולה לוקמיה מלפני כשבועיים סובל מבצקות חמורות וכאבים בשני רגליו מכף רגל ועד סופה לוקח כדורים משתנים ולא עוזר רק הולך ומחמיר המצב - האם יישנו טיפול להורדת הבצקות או לחילופין טיפול משתן ? - האם ישנו טיפול תומך למח העצם לייצור דם באיכות וכמויות נורמלים ? בתודה לכן מראש אבי

16/03/2003 | 00:22 | מאת: רויטל ברמן

שלום אבי, המקרה אותו אתה מביא הוא מורכב וקשה, אביך חולה לוקמיה ואני מנילה שהבצקות הם סימפטום או למחלה או לטיפול הקונבנציונלי. במקרה רגיל של בצקות (אישה בהריון או אדם מבוגר) הכיוון הטיפולי הוא: 1. הפחתת צריכת המלח והסוכר בתזונה (אוסמוזה - למי שזוכר את שיעורי הביולוגיה). 2. חיזוק כלי הדם הורידיים - גורם שכיח לבצקות, כמו גם לורידים ברגליים - ע"י תוספי-מזון/תיגבור-תזונתי של ביופלבנואידים בעיקר מסוג אנטוציאנידים כגון וקסיניום ורוטין (פיגמנטים הנמצאים בהרבה ירקות ופירות צבעוניים -ה בייחוד פירות יער, אשר תורמים לבניית דופן התא), ויטמין C , תוסף MSM ועוד. 3. שיפור ההחזר הורידי ללב - ע"י הורדת במשקל לסובלים מעודף משקל, ביצוע יותר פעילות גופנית כגון הליכה וכו'. כמובן שכשיש בעיה של אי-ספיקת-לב יש צורך לנקוט באמצעים אחרים. 4. מזון עשיר באשלגן ומגנזיום ובירקות ירוקים עליים (פטרוזיליה למשל) משתנים. במקרה של אביך - עקב חומרתו - כל זה פחות רלוונטי והוא זקוק לטיפול אישי צמוד הכולל מעקב ולא לעיצות בפורום. לגבי טיפול תומך למח העצם, יש מטפלים הגורסים כי אכילה יומיומית של מרק עצמות או אכילת מח עצם של עוזרת ומחזקת את מח העצם. ישנו גם טיפול תומך לאנשים החולים במחלות קשות או כרוניות או מחלימים מכאלה, ולאנשים המטופלים בכימותרפיה. הטיפול כולל השלמות תזונתיות, צמחי מרפא מחזקים וכו' - במטרה לנסות לעזור לאדם לעמוד על רגליו. אני ממליצה שתמצא נטורופת/ית טוב/ה אשר יישם על אביך את מיטבו. המון בהצלחה. שוב -

19/03/2003 | 09:14 | מאת: אבי

רויטל תודה על התשובה מה זה מח עצם של "עוזרת" לא מובן ? אם אוכל לדבר איתך טלפונית ? תודה אבי

19/03/2003 | 10:44 | מאת: רויטל ברמן

הכוונה שיש האומרים כי אכילת מח עצם עוזרת, ה"של" מיותר... תוכל בשמחה ליצור איתי קשר טלפוני לתאום פגישה, המספר נמצא בכרטיס שלי בראש המסך.

מנהלי פורום נטורופתיה