התקררות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

05/03/2003 | 21:50 | מאת: מירית

שלום רב, אני בהריון בחודש החמישי, מקוררת ומשתעלת. בימים "כתיקונם" (כלומר, כשאני לא בהריון) אני יודעת לרפא את עצמי באמצעים טבעיים (אכיניציאה, סמבוק, ויטמין סי ואכילה מרובה של בצל ושום). הבעיה היא, שכרגע, למיטב ידיעתי, אסור לי להשתמש באכיניציאה ובסמבוק, ואילו בצל ושום גורמים לי לבחילה. הדבר היחידי שניתן לקחת, למיטב ידיעתי, הוא כמוסה של אסטרגלוס וגם זה לא בכמות מרובה. מה לעשות (בעיקר כנגד השיעול)?

06/03/2003 | 17:52 | מאת: רויטל ברמן

הי מירית, אכן בעייתי. מוזר שבחודש חמישי את עדיין סובלת מבחילות...מקווה שיעבור לך מהר. תנסי לשתות תה מרווה (לא יותר מ - 2 כוסות למשך כמה ימים בלבד) או לאכל תערובת של דבש, לימון ובצל קצוץ (אם הבצל עושה לך רע גם בצורה זו אז לא). האכיניציאה מותרת בהריון ע"פ מחקר שנעשה לאחרונה בקנדה. רצוי לא על בטן ריקה. החשש העיקרי עם צמחים הוא בשלושת החודשים הראשונים של ההריון. אם את חוששת - אז תגרגרי אכיניציאה מהולה במים (או מיץ לימון מהול, או אבקת סודה לשתייה במים) ע"מ לחטא מקומית את הגרון והלוע. את זה רצוי לעשות כ - 3-4 פעמים ביום. לשיכוך השיעול תנסי לחלוט כף גדושה של זרעי פשתן במים רותחים. כשהמים פושרים הם ייהפכו דיסתיים - תשתי את המים, הם יהוו גורם מסכך לגרון הפצוע. תנוחי הרבה, תשתי הרבה מים+לימון, זה יעבור. :-) תרגישי טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה