שחלות פוליצטיות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

19/02/2003 | 11:16 | מאת: שירלי

שלום, אני סובלת מסבוריאה קשה מאוד בפנים המתבטאת בהפרשה רבה של שומן, כרגע המצב די יצא מאיזון. בנוסף באולטראסאונד נמצא שיש לי שחלות ]פוליצטיות. רופא העור סבור שיתכן שהסבוריאה נובעת כתוצאה משחלות פוליצטיות. הרפואה יכולה להציע במקרה זה אך ורק גלולות למניעת הריון מסוג דיאנה. מהי עמדתה של הנטורופתיה לטיפול בשחלות פוליצטיות, והאם אתן יכולות להצביע על קשר ברור וישיר בין התופעה ההעורית ומבנה השחלות? תודה. נ.ב. יש לציין שאני מסתייגת משימוש בגלולות במיוחד מסוג דיאנה שמכילות כמות גבוהה של הורמונים. נ.ב. נוסף. לאחרונה לקחתי שמן נר הלילה האם יכול להיות שהוא השפיע על השחלות בצורה כזאת שהחמירה את הסבוריאה?

19/02/2003 | 14:03 | מאת: רויטל ברמן

שלום שירלי, בהחלט הגיוני שחוסר האיזון ההורמונלי שלך, הנובע מהשחלות הפוליציסטיות, גורם לייצור עודף של חלב בעור ומחמיר את הסבוריאה הקיימת. יתרה מזה - אני מאמינה שהדבר (העודף ההורמונלי) בא לידי ביטוי בצורות נוספות אשר לא ציינת - חוץ מההתבטאות העורית. לנטורופתיה ישנן דרכים להוריד את רמות ההורמונים ולהביא לאיזון הורמונלי טוב יותר: -תזונה ענייה בשומן (שהוא חומר המוצא לכל ההורמונים האלה), בייחוד הורדת צריכת חומצה ארכידונית (שומן מהחי) והחלפתה בחומצות שומן GALA ואומגה-3. *שמן נר הלילה המכיל GALA היה בחירה מוצלחת עבורך ובוודאי לא גורם מחמיר, אך יש לגבותו בתזונה (התוסף לבדו לא יחולל ניסים אם ממשיכים בהרגלים מזיקים). -צריכת פיטואסטרוגנים (יש בסויה ומוצריה, זרעי פשתן, ירקות שורש ועוד) עוזרת לאיזון הורמונלי. -ישנם צמחי מרפא שיכולים להתאים. -ניקוי הכבד והגוף ע"מ לאפשר הפטרות מעודפים של הורמונים ומרעלים אחרים שיכולים להחמיר את מצב הסבוריאה ובכלל (חיפוש בפורום יביא אותך למידע נוסף בנושא סבוריאה). -פעילות גופנית אשר תסייע לגוף להפטר מעודפי שומן ורעלים ולהמריץ את הלימפה ומחזור הדם. עליי לציין כי לא ידוע לי על טיפול ספציפי לשחלות הפוליציסטיות אלא רק לשליטה על כמות ההורמונים בגוף, אך לטיפול זה יש הצלחה רבה. כמו כן אני מניחה כי בעיה רפואית זו יכולה להוות קושי רב בטיפול. אני בכ"ז מאוד ממליצה שתנסי קודם גישה זו, אשר איננה מזיקה כמו טיפול בגלולות (אשר ממילא דוחה את הבעיה ולא מטפל בה) ויש לה ערך מוסף בריאותי (ונפשי) רב. אני מאמינה שהרווח יהיה כולו שלך.

מנהלי פורום נטורופתיה