ברונכיטיס

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

04/02/2003 | 10:29 | מאת: קירה

בוקר טוב מה ההבדל בין אסטמה לברונכיטיס בעיני הנטורופתיה? האם הטיפול זהה?

04/02/2003 | 12:30 | מאת: רויטל ברמן

הי קריה, אסטמה היא מחלה אלרגית כרונית המתבטאת בדרכי הנשימה. הגישה הנטורופתית אליה היא תזונה/צמחים/תוספים היפו-אלרגניים בעיקר, ודגש על ניתוב נכון של פרוסטגלנדינים באמצעות התזונה, גם לכיוון פרוסטגלנדינים אנטי-דלקתיים וגם מרחיבי סימפונות. ברונכיטיס להבדיל היא מחלה זיהומית אקוטית בדרכי הנשימה. הגישה אליה היא חיזוק מערכת החיסון וצמחים אנטי-חיידקיים ואנטי-ויראליים ספציפיים למערכת הנשימה. המשותף בטיפול הוא הקטנת המזון הליחתי, מאחר והוא מחמיר את 2 המצבים. המשך יום מקסים.

04/02/2003 | 15:50 | מאת: לילך נהרי

קירה שלום בהמשך לתשובתה של רויטל - מבדילים בין 2 סוגי ברונכיטיס: אקוטי וכרוני. האקוטי, כפי שרויטל ציינה, בד"כ נגרם מזיהום ויראלי. הסמפטומים העיקריים הם צפצופים, קוצר נשימה, ושיעול עם ליחה פרודוקטיבית בצבע צהוב או ירוק. יתכן ויהיה כאב מתחת לסטרנום וחום גבוה. בד"כ מחלה זו עוברת ללא טיפול. כדי להקל אפשר ללחלח את החדר עם אדים ולשתות הרבה מים, בנוסף לתמיכה במערכת החיסון שרויטל ציינה. ברונכיטיס כרוני הינו דלקתיות של דרכי האויר כתוצאה מעישון שקשור לאמפיזמה.

מנהלי פורום נטורופתיה