אלצהימר

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

28/01/2003 | 18:17 | מאת: נתי

תודה על השרות. האם יש ויטמינים או תרופות צימחיות למניעת חמחלה זו?

28/01/2003 | 19:38 | מאת: Gubi

הי נתי, לא אכנס בתשובה זו לנושאים שונים שקשורים לנושא כמו תזונה נכונה, התנקות, אורח חיים בריא, חשיפה מימימלית לרדיקלים חופשיים ועוד ועוד... לא שהם לא חשובים אולם נכתבו עליהם כרכים שלמים וחלקם אפילו די עבים. יהיה זה מצחיק אפילו לנסות לתמצת את כל התורה כולה על רגל אחת. אענה לך ספציפית לשאלתך: DR. RICHARD SCHULTZE ND; MH ומורו ורבו- DR. JOHN CHRISTOPHER ND; MH טוענים כי הם משיגים תוצאות נפלאות עם טינקטורה שמכילה: CAYENNE - 1 PART GINKGO - 3 PARTS ROSEMARY - 1PART הם שניהם מסטר הרבליסטים עם הרבה נסיון אשר מהללים ומשבחים בעיקר את סגולותיו "הנפלאות של ה - CAYENNE . הם טוענים כי הוא משמש כמשאית המהירה והאמינה שמביאה את כל שאר עשבי המרפא ליעודם במקסימום אפקטיביות. הם דאגו לכלול אותו כמעט בכל הפורמולות שלהם. www.whale.to/c/shultze.html לבריאותך GINKGO ROSEMARY

29/01/2003 | 08:10 | מאת: לילך נהרי

נתי שלום מעט מאוד ידוע על מחלת האלצהיימר, אבל דבר אחד בטוח - הטיפול הכי טוב כרגע הוא מניעתה. מבחינה נטורופתית אחת הסיבות למחלת האלצהיימר היא הרדיקלים החופשיים. רדיקלים חופשיים הינם יונים לא מאוזנים המחפשים "זיווג" עם יונים אחרים. לאחר ה"זיווג" הם יוצרים תגובת שרשרת קטלנית בגוף שגורמת להרס התא ובכך להזדקנות מהירה של התא ולכן למחלות. כדי למנוע את מחלת האלצהיימר (ועוד הרבה מחלות ניווניות אחרות) רצוי לצרוך בתזונה הרבה נוגדי חימצון, ויטמינים ומינרלים הנמצאו כמפסיקים את השרשרת החימצונית של הרדיקלים החופשיים. נוגדי חימצון הם : ויטמיני E ו- C, בטא קרוטן, פלבנואידים, אבץ וסלניום. לא מספיק לקחת את הרשימה הנ"ל כתוסף! כשהם נמצאים במזון השלם יש להם ערך נילווה, הם פועלים בצורה הכי יעילה! ויטמינים ומינרלים אלו נמצאים במזון לא מעובד, מן הצומח: פירות, ירקות, דגנים מלאים, קטניות, זרעים. רצוי לגוון כמה שיותר כדי לקבל מקורות שונים לויטמינים ומינרלים. כמו כן רמות גבוהות של אלומיניום וסיליקון נמצאו בסבכי העצב של חולי אלצהיימר. מקורות לרעלים אלו הם: סותרי חומצה, מזונות מעובדים, תכשירים נגד הזעה, חומר בנטוניט, סירי בישול עשויים מאלומיניום ומי שתייה בעלי איכות ירודה (כלומר - מהברז). נמצא כי חולי דיאליזה, שמקבלים רמות גבוהות של אלומיניום דרך הדיאליזה, בעלי סבירות גבוהה יותר לפתח אלצהיימר! וכן נעשו עוד מחקרים רבים בנושא הקשר בין אלומיניום לאלצהיימר. נמצא כי רמות B12 וחומצה פולית נמוכה אצל חולי אלצהיימר, ויתכן כי זו הסיבה לחלק מהסמפטומים של המחלה. מומלץ לעשות בדיקה שנתית לגילוי חוסר בויטמין B12 וחומצה פולית, ולקחת תוסף בהתאם. צמחי מרפא- הגינקו בילובה, שהוזכר כאן, הוא צמח המזרים דם למוח וכמו כן משפר את שיעור השדר של מידע לרמת התא. הרבה מחולי האלצהיימר סובלים מחוסר אספקת דם למוח. לא הייתי ממליצה לקחת תוסף זה כמניעה, כי אם ליטול אותו במידה ויש סימפטומים קלים כמו בעיות זכרון. כמו כן נמצא קשר בין חוסר תפקוד בלוטת התריס למחלת האלצהיימר, מומלץ לעשות בדיקה שנתית לתפקוד בלוטת התריס. בהצלחה!

מנהלי פורום נטורופתיה