אנמיה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/01/2003 | 23:02 | מאת: בובי

שלום רב ! לאחרונה סבלתי מכל מיני תופעות שמעידות על אנמיה אני בן 25 ועוסק בספורט יום יום .שאלתי היא האם יש אפשרות ליטול תכשיר שיאזן את האנמיה שהוא לא יהיה כימי ממכר או מסוכן לגוף.שמעתי שעודף ברזל מסוכן ללב .כמו כן יש לציין שבעבר לקחתי מולטי ויטמין והיו לי תופעות לוואי לא נעימות.אני אשמח אם תתני לא אלטרנטיבה בריאה וטובה לבעייתי! בתודה מראש

27/01/2003 | 23:23 | מאת: רויטל ברמן

הי בובי, אים צורך לנחש - תעשה ספירת דם + בדיקת דם להמוגלובין, ברזל, B12, חומצה פולית. בהתאם לתוצאות תפעל - מה שחסר תשלים. אגב - זה לא חייב להיות תוסף אלא בעיניי רצוי למלא חסרים בתזונה, מאחר ותזונה ממלאה גם חסרים אחרים שהצטברו מעבר לאלה שניתן לבדוק (אין ספור ויטמינים ומינרלים קורט) + אין תופעות של עודף ואין רגישויות לחומרים בתוך התוסף. ולגבי עודף ברזל - אם חסר לך ואתה מתגבר - למה שתגיע לעודף ? לא תיקח ברזל לנצח הרי אלא רק עד להרמת הערכים בדם. בקיצור - תחזור אלינו עם תוצאות בדיקת דם. בחירות נעימות.

מנהלי פורום נטורופתיה