סידן ומגנזיום

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/01/2003 | 10:35 | מאת: אידה

אני יודעת שמגנזיום עוזר לספיגת סידן למרות שיש כאלה שמטילים ספק בהנחה זאת.אבל השאלה שלי היתה כזאת: אם אני לוקחת מגנזיום בכמות גדולה יותר מסידן,אם זה לא מזיק לעצמות.תודהרבה.

23/01/2003 | 12:00 | מאת: רויטל ברמן

התשובה היא שוב - לא. מה שכן מזיק למאזן הסידן (=לעצמות) זה (עיקרי הדברים): מניעת ספיגת סידן: 1. זרחן (קיים בכמויות גבוהות בבשר ומוצריו, משקאות קלים ומזון מעובד - מהסוג שצריך רק לחמם ויהיה מוכן) מתחרה על קליטת הסידן במעי וכן, כאשר יחס סידן:זרחן לא מאוזן, גורם לשקיעת סידן בדם ויציאתו בשתן. 2. קפאין. איבוד סידן ע"י הוצאת סידן מהעצמות לדם ומשם החוצה מהשתן: 1. אכילת עודף חלבון (נמצא בעיקר בבשר, עוף, חלב ומוצריו, ביצים, דגים, קטניות וכן בדגנים וירקות) אשר תוצרי פירוקו מעלים את חומציות הדם. כתגובה הגוף שואב סידן מהעצמות לאיזון ה - PH ומשם הסידם יוצא בשתן. זו אחת הבעיות השכיחות בעולם המערבי אשר אוכל בשר ומוצרי חלב כל יום - מנהג שהיה שייך בעבר רק לעשירים מאוד, כל האחרים נהגו לאכל בשר פעם אחת בשבוע-שבועיים. זו אגב אחת הסיבות שסידן ממוצרי חלב זה מקור בעייתי מאחר והוא עשיר בחלבון. 2. חוסר פעילות גופנית. פעילות גופנית ומשקל על העצם (למשל ע"י הרמת משקולות מתונות או פעילות כנגד משקל הגוף) מגרים באופן ישיר את תהליך בניית העצם ומאטים את תהליך פירוק העצם. תהליכים אלה מתרחשים בעצמות כל הזמן. כל טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה