סלניום

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

20/01/2003 | 23:28 | מאת: sanny

קראתי שהסלניום הוא הרעיל ביותר. ובעודף גורם להתקרחות. יש לי חשש שאני צורכת עודף. כל יום אני אוכלת טחינה, הרבה לחם מחיטה מלאה, הרבה ירקות ופירות ביחוד עגבניות. בשר או דג מלוח.ביצה חופן אגוזי ברזיל, אגוזי המלך ושקדים. בנוסף אני צורכת מולטי ויטמין שמכיל 50 מק"ג סלניום. האם אני בצריכת עודף? ובאיזה מאכלים יש כמויות גדולות של סלניום?

21/01/2003 | 09:19 | מאת: לילך נהרי

סני היקרה אני יכולה להרגיע אותך שבלתי אפשרי להגיע לעודף של ויטמינים ומינרלים דרך תזונה! הטבע לא פועל ככה! מה שכן- אפשר כמובן להגיע לעודף על ידי צריכה של תוספי מזון, תוצר ידי אדם שלא מן הטבע. הסלניום הינו מנרל מאוד חשוב שנמצא באדמה. ירקות ופירות הגדלים באדמה עשירה בסלניום עשירים במינרל זה. כיום אין חשש גדול לחסר בסלניום מכיוון שהמזון שאנו צורכים מגיע מכול העולם, כך שהסבירות שחלק ממנו יכיל סלניום היא גבוהה. במקומות, כמו סין הכפרית, שם אוכלים האנשים מזון רק מהמחוז שלהם, עלולה להווצר בעיה. כך גילו את החשיבות הגדולה של סלניום כנוגד חימצון חשוב ללב. במחוז בסין היתה תחלואה גבוהה של מחלות לב וגילו שבמחוז זה האדמה מאוד דלה בסלניום. ה RDA האמריקאי (recomended daily allowence ) ממליץ על מינון של 70 מק"ג ביום על מנת למנוע חסר. המינון הנטורופתי, שכוונתו היא לא רק למנוע חסר אלא גם לשאוף לבריאות אופטימלית, היא עד 200 מק"ג. רעילות מופיעה במינונים של מעל 1000 מק"ג ליום. במינון שאת צורכת אין סיבה לדאגה. יום נעים!

מנהלי פורום נטורופתיה