PMS

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

20/01/2003 | 17:46 | מאת: annie

מבקשת הצעות לטיפול בpms במצב אקוטי! וטיפולים נטורופתיים יעילים לכל אחת מסוגי pms . תזונה נכונה ,תוספי תזונה וכד"

20/01/2003 | 21:24 | מאת: לילך נהרי

אני שלום בקשת עזרה למצב אקוטי של PMS, אך אני לא יודעת אילו סמפטומים את חווה, כך שקשה לי לעזור לך בכיוון זה. בכול מקרה טיפול במצב זה הוא כרוני, שכן מצב זה חוזר על עצמו כול חודש. הגורמים לPMS לפי הגישה הנטורופתית הינו חוסר איזון מבחינת הורמוני המין, חוסר איזון שיכול להתבטא קלינית אך לא חייב להתבטא בבדיקות דם (ולכן כול כך מוזנח על ידי הרופאים). מתייחסים לכמה סוגים של PMS, אך לרוב רמת אסטרוגן עולה ופרוגסטרון יורדת, פרולקטין עולה, FSH עולה, אלדוסטרון עולה ולעיתים קרובות יהיה היפותירואידיזם. כול אלו הורמונים הנמצאים בחוסר איזון. נשים רבות חוות סמפטומים שונים ודומים כגון חרדה, שינוי מצב רוח, מתח (קשור בעיקר לעודף אסטרוגן), תאבון מוגבר, עייפות, כאבי ראש, סחרחורות, דפיקות לב מהירות(בעיקר מתזונה לקויה), דכאון, בכי, נדודי שינה,(בעיקר מעודף אסטרוגן) אצירת נוזלים, עלייה במשקל, גודש בשדיים, נפיחות בבטן, בצקות ברגליים(בעיקר אלדוסטרון גבוה, הורמון הקשור באגירת נוזלים בגוף). הטיפול הנטורופתי: תזונה - 1. הפחתת פחמימות מזוקקות וריקות, המגבירות איבוד מגנזיום בשתן ולא נותנות מינרלים חיוניים 2. מקור חלבוני מן הצומח ולא מן החי: אכילת מוצרי חלב פוגע בספיגת המגנזיום, בשר עשיר בהורמונים (למעט אם הוא אורגני)ובכך מעלה את רמת ההורמונים הלא רצויים, ובמזונות מן החי קיים השומן הרווי שמחריף את תופעות ה PMS בכך שיוצר פרוסטגלנדינים, הורמונים מקומיים המכווצים כלי דם. רצוי לצרוך חלבונים מקטניות. מאותה סיבה רצוי לצרוך דגי ים צפוני (סול, בקלה, הליבוט, סלמון, מקרל, טונה) המכילים חומצות שומן היוצרות פרוסטגלנדינים המרחיבים כלי דם ובכך עוזרים בהקלת הסמפטומים. 3. אכילת ירקות עליים ירוקים בגלל שהם עשירים במגנזיום, ירקות ממשפחת המצליבים החשובים למטבוליזם של האסטרוגן (כרוב, כרובית, צנון, צנונית, ברוקולי, חרדל, לפת), שורש פטרוזיליה, זרעי פשתן טחונים, סויה ומוצריה - עשירים בפיטואסטרוגנים המאזנים את רמת האסטרוגן בדם. 4. להפחית בצריכת מלח, קפאין, עישון תוספים: קומפלקס B במינון של 100 (מ"ג\מק"ג) מגנזיום אספרטט 400-800 מ"ל ליום ויטמין E 200 יחב"ל, מפחית את הרגישות בשדיים אצידופילוס אחד ליום גלא שתי כמוסות ביום אני ממליצה לנסות קודם את השינוי התזונתי לפני שפותחים קופת חיסכון לקנות את כול התוספי מזון. ישנם גם צמחי מרפא הקשורים לעניין, אך לשם כך גשי לטיפול מקצועי. חשוב מאוד! פעילות גופנית לאיזון המערכת ולטפל בעצירות אם יש. הרבה פעמים אם יש ברקע עצירות ה PMS יחלוף אחרי שבעיית העצירות תפתר. בהצלחה!

22/05/2011 | 17:29 | מאת: קאוסר וחידי - סטודנטית לתזונה טבעית

אני מבקשת הסבר על שני תוספי התזונה הבאים ומה תרומתם למהלך הPMS ? אצידופילוס , ויטמין E ? מה ההבדל בין מגנזיום ציטראט ומגנזיום אספרטט לשימוש במקרה ספציפי זה ? שניהם נגזרת פעילה ?

20/01/2003 | 21:58 | מאת: עדי

http://www11.brinkster.com/mlminfo/tang.html

מנהלי פורום נטורופתיה