דחוף!!!!

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

16/01/2003 | 20:50 | מאת: שירה

שלום, אני סובלת מסבוריאה מאוד קשה שכנראה קשורה למצב נפשי קשה שאני נמצאת בו זמן רב. בכל אופן, הבוקר שיפשפתי את העור והורדתי את הקשקשת, כרגע העור מגורה מאוד, הלחיים ממש לוהטות ואדומות ואני בלחץ נוראי. אגב הלחיים קיבלוגוון אדום חזק כחלחל. לא ניגשתי לרופא עור כי אני לא מעוניינת להשתמש בסטרואידים. יש תוספים טבעיים או משהו חיצוני שאני יכולה לשים כרגע להרגעה? תודה

16/01/2003 | 22:10 | מאת: אהרוני Biomagnetics

אם הסיבה היא נפשית פני לטיפול חליפי העוסק בגוף/נפש אם את רוצה כתובת של אחד כזה חזרי אלי בדוא"ל זה לא אני

17/01/2003 | 05:51 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום שירה אילו היה מדובר בסבוריאה בלבד, הייתי מציע לך קרם צמחי מהפכני אשר היה מקנה לך עור נקי מאדמומיות ללא סבוריאה כפי שנהנה ממנו עד היום דר' פוגלמן דר' מלמד ועוד רבים אחרים. דר' פוגלמן הוא רופא משפחה הכותב בפורום רפואת משפחה כאן בדוקטורס. ( תודה על הסכמתו לפרסם את שמו בעניין האמור לעי"ל ) זו הרי מטרת שיתוף הקבצים/ האינטרנט. מעבר לכך, על סמך התמונה המתוארת, אני חושד ב - סבוריאה משולבת ב ROSACEA. הצעתי הכנה לך, לפנות לברור רפואי אצל רופא עור לשם קבלת התייחסות לחשד העולה כאן, ורק אחר קבלת המימצא הרפואי השולל/ מאשש את החשד לטפל בבעיה. אשמח לסייע לך בכל מקרה. בברכה רמי מור

17/01/2003 | 08:51 | מאת: שירה

שלום, תודה על התגובה. אני לא חושבת שיש לי רוזציאה כי אינני סובלת מפצעים..העור נעשה מגורה בגלל ששיפשפתי את העור, זה לא מתבקש גירוי עז? תודה.

17/01/2003 | 16:18 | מאת: Gubi

הי שירה, אני יורה כאן באפלה, כי אני כמעט לא מכיר אותך ואת מצבך הרפואי, אבל - מהמעט שאני כן יודע, קרי מההודעות שלך, אמליץ לך לבקש מהרופא לתת לך בדיקות דם יותר מורכבות וכוללות, שתכלולנה בין השאר את הרמות בדם של נחושת וויטמין B6. חוסרים בויטמין B6 קשורים לאנמיה, עייפות, לשון חלקה אדומה וצורבת וכן גם לדכאון ולסבוריאה. ממליץ מאד שתבדקי. כמוכן רמות גבוהות בדם של נחושת גם הן קשורות לדיכאון. כמו שאמרתי איני מכיר מספיק את מצבך הרפואי, וזוהי יריה באפלה אולם היא עשויה להדליק מעט אור. כשתבקשי מהרופא בדיקות שכאלה הסבירי לו מדוע את מעונינת לעבור אותן. יהיה נחמד מצידך אם תוכלי לעדכן אותנו

18/01/2003 | 12:47 | מאת: רויטל ברמן

הי שירה, אני מבינה את המצוקה בה את נמצאת כרגע, אבל מצבך דורש טיפול יותר מעמיק ולא "טיוח" של הבעיה (כמו סטרואידים או קרם). אז תנסי לנשום עמוק ו"לצלול" לתוך הבעיה אחת ולתמיד. יש דרכים להתמודדות עם המתח הנפשי שאופף אותך, את צריכה לבחור את הדרך הנכונה עבורך. עבור אנשים רבים שיחה עם אדם אמפתי או עם קבוצה יכולים לעזור. את יכולה לפנות למטפלים הוליסטיים (נטורופתיים, הומאופתיים, הילרים וכו') או לקבוצות וסדנאות שעוסקות במתחים והתמודדות עם מתחים (או בבעיה יותר ספציפית אשר קרובה לליבך). לעומת זאת, רבים אחרים יעדיפו להתמודד עם המתח עם עצמם, ע"י עיסוק ביוגה, טאי-צ'י, שחייה, מדיטציה, ציור או כל דרך אינדיבידואלית אחרת. בנוגע לפתרונות יותר "גשמיים", נושא הסבוריאה נידון כאן בעבר ואני מביאה קישורים (שמביאים לקישורים אחרים) אשר מכילים אופציות לטיפול פנימי בשילוב עם חיצוני: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=28958&t=28563 http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=49344&t=49117 אני מאחלת לך הרבה שלווה ובריאות.

מנהלי פורום נטורופתיה