פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

11/01/2003 | 01:36 | מאת: נינה

מה המלצתך לטיפול בפיברומיאלגיה?תודה.

11/01/2003 | 17:19 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום נינה עבור דודתי היקרה בצעתי סקר מקיף בכל מקום אפשרי בתקווה לגלות מקור אפשרי המחולל את התופעה. למרבה הצער לא נמצא מקור כזה,חרף העובדה כי זמן רב הועלה חשד בדבר מקור וירלי ( מחלת הנשיקה/ ו או cmv ). אילו היה זיהום וירלי היה בידי להכחידו בטיפול הולם. עצובה יותר העובדה כי לא קיים מנגנון דלקתי במחלה המאשש מעורבות חיסונית, בכך נותרה דודתי האהובה ללא סעד ממני וזוהי התשובה אשר יש בידי להציג כאן. נלקחו כל תוספות המזון האפשריות, ונשללו כל מנגנוני האלרגיה האפשריים ומענה אין. אוליי עמיתיי לפורום יחדשו משהו אשר יחדש גם עבורי. בברכה רמי מור

12/01/2003 | 10:39 | מאת: לילך נהרי

12/01/2003 | 10:52 | מאת: לילך נהרי

נינה שלום פיברומאלגיה מאופיינת לרוב בכאבי שרירים, נוקשות בשרירים ושריפה בשרירים. הגורם איננו ידוע, ולכן הרבה מהמתלוננים נבדקים, לא מוצאים שום בעיה שאפשר לראות בבדיקות מעבדה, ופותרים את אותם מתלוננים בכך ש"זה הכול בראש שלהם". אין דבר יותר נורא לשמוע שכאב ממשי וקיים נמצא "רק בראש שלך". מחלה זו מקושרת גם למחלת העייפות הכרונית, ולפעמים קשה מאוד להפריד בניהם. מבחינה נטורופתית מצב זה הוא מצב של רעלנות יתר בגוף. משום מה הגוף לא מפנה את הרעלים המצטברים ברקמות. יתכן שזה בגלל מתח רב, תזונה לקויה, טראומה, כבד עצל או הכול ביחד. לכן בטיפול יש צורך לאכול תזונה בריאה ועשירה בויטמינים ומינרלים, עדיף אוכל אורגני. תזונה זו כוללת ירקות, פירות, קטניות, דגנים מלאים ודגי ים צפוני (סלמון, סול, בקלה, הליבוט, טונה). לא מומלץ לצרוך בשר, ביצים ומוצרי חלב ובהחלט לא מוצרים המכילים הרבה סוכר, צבעי מאכל וחומרי שימור. מבחינת תוספי מזון הייתי ממליצה על מגנזיום , ויטמין C וקו אנזים קיו עשר. חשוב מאוד לעבוד על יציבה נכונה, נשימה ועבודה על הגוף. פעילות גופנית מתונה יכולה לעשות פלאים: טאי צ'י, יוגה, פלדנקרייז - כול אלא יעבדו גם על הנשימה. הליכה, שחיה - יעבדו על הגוף. צמחי מרפא יכולים בהחלט גם לתמוך כגון הג'ינסינג והליקוריץ יחד עם זאת אני ממליצה ללכת לטיפול נטורופתי שבו יתאימו לך במיוחד את התפריט המתאים לך, תוספי המזון והצמחים וכן תקבלי תמיכה נפשית, שהיא לא פחות חשובה במצב זה. בהצלחה!

12/01/2003 | 12:51 | מאת: רמי מור - הומאופט

תיקון קטן שהוא תוספת. פיברומיאלגיה זוכה למעשה לסדרת בדיקות הקרויה " 11 הלחיצות " למעשה זהו מעין מיפוי המחלה ללחיצות וכאשר התגובה בבדיקה הינה חיובית בלחיצות הללו, יוכרז החולה בפיברומיאלגיה . עובדה זו היא נחמה פרוטה בהשוואה למצב בו החולה הואשם בבדיית המחלה. אך כאמור אין מימצא רפואי היכול להצביע על הגורם העלום. בברכה רמי מור

מנהלי פורום נטורופתיה