ויטמינים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

06/01/2003 | 20:32 | מאת: בובי

שלום רב ! שאלתי היא האם יש ויטמין או קומפלקס כלשהוא שהוא הכי בריא לנפש .לא בהכרח בקטע ספציפי של חרדה או דכאון אלא בכללי שממש יועיל מנטלית ? כמו כן איזה סוגי מזון ממולצים למי שמתאמן בחודר כושר ועוסק בספורט כמעט יום יום ? בתודה מראש בובי

07/01/2003 | 15:06 | מאת: רויטל ברמן

שלום לך בובי, דובר רבות בנושא בפורום. התוסף העיקרי שחשוב לבריאות מערכת העצבים (אשר קשורה ישירות לנפש בגלל חיבורה למוחנו) הוא קומפלקס B = ויטמיני B השונים בתוסף אחד במינון הנכוןן בינהם. שוב, האמור כאן הוא לגבי בריאות מערכת העצבים ושיפור בעיות הנובעות מכך. לאדם עם מתחים רבים בחיים או סוגיות לא פתורות, זה לא יעזור...דובר כאן רבות על אלטרנטיבות יעילות יותר (יוגה, פעילות גופנית וכו'). גם נוגדי חימצון חשובים לבריאות המוח ומכאן הנפש: ויטמין E, ויטמין C וכו'. אין שאת אומרת כי יש ליטול אותם ככדורים, אני מעדיפה שתצרף מזונות העשירים בהם לתזונתך. ויטמין E: שמן נבט החיטה, שמן תירס, שמן סויה ושמן זית (בכבישה קרה בלבד כמובן), דגנים מלאים, נבטים, ברוקולי, עלים ירוקים, סויה ועוד. ויטמין C: פירות וירקות טריים. בכלל, חסרים תזונתיים רבים אחרים יכולים לגרום לבעיות שונות, כולל עייפות, דכדוך, תחושת כבדות וכו'. לגבי תזונה לאדם המתאמן, זו אותה תזונה בדיוק כמו לכולם, רק שסביר להניח שתאכל יותר ממנה בגלל הוצאת אנרגיה רבה יותר. ירקות ופירות, דגנים מלאים (אורז מלא, דייסת שיבולת שועל כל בוקר, תבשיל גריסי פנינה, לחם מחיטה מלאה, קינואה וכו'), שמנים אכותיים (שמן זית, אבוקדו, טחינה, אגוזים ושקדים), קטניות (גרגירי חומוס, שעועית, אפונה, עדשים וכו') וכמובן חלבונים (דגי-ים, טופו, קטניות וגם מעט בשר אם חשקה נפשך). אין צורך להשתגע עם החלבונים, אינך צורך הרבה כפי שאתה אולי חושב (וכפי שמוכרי תוספי-מזון של חלבונים מעודדים אנשים לחשוב). ראה הקישור הבא: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=34604&t=34452 המשך יום טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה