מה אומרות ציפורנייך ?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

04/01/2003 | 04:04 | מאת: שיר

שלום, אם שינויים בציפורניים מעידים על שינויים בבריאות.. לאחרונה הציפורניים שלי נהיו חלשות במיוחד, מאוד רכות ומאוד סדוקות ומפוצלות האם זה יכול להעיד על חוסר סידן או.....על מה ? אני בת 43, סובלת מפרפור כרוני ומטופלת בקומדין וקונקור האם יכולה להיות לכך השפעה על מצב הסידן או בכלל, תופעות לוואי ? תודה.

04/01/2003 | 14:39 | מאת: רויטל ברמן

שלום שיר, צפרניים מתקלפות/מתפצלות/דקיקות או משוננות בקצה-עלולות להצביע על חוסר בויטמינים ומינרלים,על עיכול חלש וחומציות נמוכה בקיבה. המינרלים העיקריים בהם מדובר הם אבץ (ניתן להשלים את החסר עם 22 מ"ג אבץ בלילה לפני השינה), סידן, ברזל, ו - 12 B. למרות שגם חסרים אחרים ישפיעו על בריאות הציפורן. ע"מ לבדוק אם אכן כך, זכרי כי מחסור באבץ מתאפיין גם ברגישות לזיהומים, ריפוי איטי של פצעים, עייפות יותר מהנורמלי, התבטאות עורית לעיתים, חוסר תאבון... מחסור בסידן גורם לעצבנות ורגזנות, שינה לא טובה, בעייה לוויסות קצב הלב (לא קשור לפירפור הכרוני שלך) ועוד. מחסור בברזל אפשר לבדוק בבדיקת דם פשוטה לברזל ופריטין וכנ"ל B12. בנוסף, התרופות שאת צורכת פוגעות בספיגת מינרלים וויטמינים רבים בגוף, ויכולות להיות אחראיות באופן חלקי לחסרים (החלק השני הוא תזונה לקוייה). באותה מידה קחי בחשבון שישנם מינרלים אשר נוכחותם במערכת בעיכול יחד עם התרופות תפחית את ספיגת התרופות. דוגמא שאני מכירה היא ברזל וקומאדין - קחי את זה בחשבון (אל תאכלי הרבה מאכלים עשירים בברזל או תוסף מזון ברזל יחד עם הקומאדין). כמו כן עלייך לשים לב לכמות הויטמין K בתזונתך, שוב בגלל הקומאדין. מזון עשיר במיוחד בסידן: אגוזים וגרעינים (במיוחד גרעיני חמניות ואחריהים שומשום מלא - רצוי מעוך לחמאת שומשום לשיפור ספיגתו, גרעיני דלעת וכו'), דוחן, ירקות עליים ירוקים (במיוחד חלמית, פטרוזיליה, חסה), פרות יבשים, סרדינים עם העצמות (משום מה לא נראה לי שהקטנות ישתגעו על זה :-)). מזון עשיר באבץ: שוב אגוזים וזרעים, שומשום, נבט חיטה, דגנים מלאים (במעובדים אין), קטניות וירקות. מזון עשיר בברזל: שומשום מלא, גרעיני חמניות ודלעת, אגוזים ושקדים, דגנים מלאים, בשר רזה, ביצים, עוף, פרות יבשים (וכמובן חלמית וירקות ירוקים אחרים (חסה, פטרוזיליה, סלרי) - אלה אסורים לך בכל מקרה בגלל הויטמין K שבהם האסור עם קומאדין). כל טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה