מולטי ויטמין

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/01/2003 | 21:45 | מאת: גלית

שלום אני בת 29 ולאור ההמלצות הרבות התחלתי לקחת מולטי ויטמין לפני חצי שנה של נוטרילייף. הם מכילים ויטמינים A=4000 יחב"ל B1=2.1 מ"ג B2=2.4 מ"ג B3=27מ"ג B5=9מ"ג B6=3מ"ג B12=100מק"ג חומצה פולית 0.4 מ"ג C=90 מ"ג D3=400 יחבל E=100 יחבל אבץ= 15 מ"ג ועוד מינרלים... הרביתי לאחרונה לקרוא על ויטמינים וגיליתי שאת ויטמין A מומלץ לצרוך 2000 יחב"ל ואת D מומלץ לצרוך 200 יחב"ל, האם המינונים שבמולטי ויטמין מוגברים ועלולים לגרום לי לעודף, ולכל הבעיות שמתלוות לכך? מבקשת תשובתכם המהירה כי אני מאוד מודאגת בענין.

04/01/2003 | 14:04 | מאת: רויטל ברמן

גלית שלום, הנתונים שקראת שגואים. ה - RDA של ויטמין A הוא 4000 יחב"ל ושל ויטמין D 400 יחב"ל. RDA (או Recommended Diatery Allowance) הוא מדד ותיק לכמות יומית מומלצת של ויטמינים ומינרלים - הכמות המינימלית המומלצת, רק ע"מ להמנע מחסרים מסוכנים. ישנם מדדים יותר מודרניים, כמו ה - SONA, אשר נותנים את הכמות היומית המומלצת האופטימלית של ויטמינים ומינרלים - לא רק ע"מ להמנע מחסרים, אלא ע"מ להביא לבריאות וכמות אופטימלית בגוף. כמות זו גדולה מזו המומלצת ע"י ה - RDA. ההמלצות היום מדברות על 10000-25000 יחב"ל של ויטמין A ליום למשך כמה חודשים ו - 400-1200 יחב"ל של ויטמין D ליום, כך שעם המינונים במולטי ויטמין את יכולה להיות שקטה. אם כבר, בדר"כ במולטי-ויטמין המינונים של כל רכיב קטנים - רק לצורך השלמה מינימלית של תזונה שאיננה לקויה לחלוטין. בכל מקרה וליתר בטחון, תופעות הלוואי של עודף ויטמין A הן: נשירת שיער, בחילות, הקאות, שלשול, בעיות עור, אי-סדירות במחזור, בעיות ראייה, כאבי ראש וכבד מוגדל. ושל עודף ויטמין D הן: הקאות, צמא קשה, עיניים צורבות, עור מגרד ושלשולים. כך שתוכלי להרגיש אם הגעת לעודף. שוב, זה לא סביר שיקרה. כל טוב.

04/01/2003 | 17:43 | מאת: גלית

רוטיל הי, ותודה על תשובתך המהירה. בכל המקורות שקראתי, הצריכה הנורמלית לויטמין D הינה 200 יחב"ל, ומותר מקסימום לצרוך 400 יחב"ל ולא לתקופה ארוכה. (שכן הדבר מביא לטרשת עורקים, ודילול העצם) יש לציין שאני צורכת מזון עשיר בויטמין D , פשוט בפוקס למולטיויטמין יש את הרמה המקיסמלית של ויטמין D. אז לדעתך גם אם חצי שנה צרכתי את הגלולה, ואכלתי מזון עשיר בויטמין D לא להיות היסטרית שאני בסיכון לבעיות העודף? בבקשה תרגיעי אותי.

מנהלי פורום נטורופתיה