שלום אני צימחוני וברצוני לשאול שאלה אחת בנושא

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/12/2002 | 20:07 | מאת: עידן דבורסקי

איני אוכל בשר - אני לוקח השלמה של מולטי ויטמין . השאלה היא אם אני צריך לקחת בנוסף למולטי השלמה נוספת של B12 זה לא יהיה יותר מדי? ומה לגביי חלבונים? אני יודע שבבשר יש הרבה חלבונים. ביצה ביום מספקת את כולם?

28/12/2002 | 08:51 | מאת: לילך נהרי

עידן שלום במידה ואתה אוכל מוצרי חלב וביצים, אין סיבה לדאוג לחסר B12. מוצרים אלו מכילים ויטמין זה במידה מועטה אומנם אך מספקת. בכול מקרה כדי לעשות בדיקת רמות B12 פעם בשנה-שנתיים. ויטמין זה נמצא בחסר אצל רבים מהאוכלוסיה וזה בגלל ספיגה לקויה. במידה והתגלה חסר של B12 רצוי ומומלץ לקחת תוסף של B12 למציצה מתחת ללשון בשילוב עם חומצה פולית, העוזרת לספיגה, 1000 מק"ג , כדור ביום. לאחר חודשיים בערך רצוי שוב לבדוק את הערכים ולוודא שהם עלו. במידה והם עלו מומלץ להמשיך עם ה B12 למציצה פעם בשבוע. אין בעיה לקחת את הכדור למציצה יחד עם המולטי ויטמין. בנוגע לחלבון - ישנו מיתוס שהמקור היחיד לחלבון הוא מן החי. זוהי טעות. בכול דבר שאני אוכלים יש חלבון - ירקות. דגנים. פירות וכמובן קטניות. קשה ביותר להגיע כיום לחסר בחלבון. הקבוצות היחידות שעלולות להגיע למצב זה הם אנשים שלא אוכלים כלום או אנשים שרוב התזונה שלם מושתת על פירות, קבוצת מזון היחידה העניה בחלבון. כיום הבעיה היא הפוכה, יש עודף חלבון בתזונה המערבית, הגורם להרבה מחלות כגון: אבנים בכליות, אוסטאופרוזיס, גאוט, אי ספיקת כליות ועוד. יום נעים!

28/12/2002 | 12:03 | מאת: עידן דבורסקי

מנהלי פורום נטורופתיה