מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/12/2002 | 23:20 | מאת: איתי

שלום רב, אני בן 23 ולפני כמה חודשים חליתי במחלת הנשיקה, היה לי חום גבוה במשך חודש, היום אני מרגיש טוב, אבל עדיין יש חולשה כללית. רציתי לדעת איזה תוספי מזון מומלצים אחרי מחלת הנשיקה כדי לחזק את הגוף. תודה איתי

04/12/2002 | 10:06 | מאת: לילך נהרי

איתי שלום התוספים המומלצים: אסטרגלוס - צמח מרפא שמחזק את מערכת החיסון ומתאים למצבים כרוניים ולכן אפשר גם לקחת אותו לאורך זמן. מולטי ויטמין שמכיל כמויות גבוהות של נוגדי חימצון ׁ(ויטמין C -חמש מאות מ"ג לדוגמא) ו B קומפלקס במינונים גבוהים (100 מ"ג). יתכן ותצטרך לקחת 2 כדורים מהמולטיויטמין כדי להגיע למינונים אילו. בנוסף הייתי ממליצה לך לעסוק בפעילות גופנית באופן קבוע. במידה ואתה מרגיש עדיין חלש מדי לזה אתה יכול ללכת הליכה קלה או לעסוק בפעילויות יותר עדינות כגון טאי צ'י. לגבי התזונה - רצוי לאכול מזונות טבעיים לא מעובדים - פרות, ירקות, דגנים מלאים (אורז מלא, לחם מחיטה מלאה) וקטניות. רצוי להפחית בצריכת הסוכר ומזונות עתירים בסוכר וכן מזונות עתירי שומן, בעיקר שומן רווי שמקורו מן החי. כול אלו מכבידים על מערכת החיסון. אני ממליצה כמה שיותר לנוח, לא לעבוד קשה, ולעסוק בפעילות מרגיעה: קריאה, הליכה בטבע, הקשבה למוסיקה מרגיעה וכול העולה על דעתך. לבריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה