ליסטריה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/11/2002 | 22:05 | מאת: אורנית

שלום רב, קראתי על סכנת ההידבקות בחיידק הליסטריה, שנמצא בבשר ובדגים לא מבושלים, אך גם בירקות לא רחוצים. אני מבקשת לשאול, ישנם ירקות (כגון חסה, פטרוזיליה וכו') שלא נהוג לרחוץ אותם במים ובסבון, אלא רק במים. האם ניתן להידבק בליסטריה בגלל אכילתם?

24/11/2002 | 07:38 | מאת: לילך נהרי

אורנית שלום אנחנו באים כול הזמן במגע עם חיידקים, וירוסים ופרזיטים שונים. זה חלק מההרמוניה הטבעית ששוררת על פני כדור הארץ. בגופינו חיים סוגים שונים של חיידקים, וירוסים ופטריות איתם אנחנו חיים בשלום עד יומינו האחרון. הבעיה מתחילה כשקיים חוסר איזון בגוף. אפשר לראות זאת במצב הקיצוני של מחלת האיידס, בה יש כשל של מערכת החיסון. אצל חולי איידס מתפרצות מחלות שלא היו קיימות לפני כן. פטריות שנמצאות אצל כולנו באופן טבעי ללא פגע מתפרצות בגוף החולה ולפעמים מביאות למותו. לא מהחיידק את צריכה לחשוש, אלא מחוסר איזון גופני ומערכת חיסון חלשה. לחזק את הגוף רצוי לעסוק בפעילות גופנית מתונה וקבועה, לתרגל שיטות הרפיה כמו יוגה, טאי צ'י או מדיטציה ולאכול אוכל מלא וטבעי: ירקות ופירות, דגנים מלאים, קטניות וכמה שפחות שומן, קפאין וסוכר.

מנהלי פורום נטורופתיה