נפיחות ברגליים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/09/2002 | 20:56 | מאת: מאיה

מה ניתן לעשות נגד נפיחות ברגליים בהקשר של תזונה או צמחי מרפא או ארומתרפיה?

24/09/2002 | 00:05 | מאת: רויטל ברמן

שלום מאיה. ניתן לעשות הרבה אך קודם יש להבין מהיכן נובעת הבצקתיות - האם רק תוצר של חולשת ורידי הרגליים ? חולשה של הלב בהחזר הורידי ? חולשה של הכבד/עצירות ? בעיה כלייתית הגורמת לעודף נוזלים בגוף ? בעיה בזרימת הדם ? חוזק דופן הוריד תלוי בגורמים תזונתיים רבים, בעיקר: -ויטמין C, הנמצא בכמות גדולה בירקות ממשפחת המצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית, קולרבי...), בפרות טריים, בעגבניות וכו'. -פלבנואידים (בעיקר מסוג אנטוציאנידים ופרואנטוציאנידים), הנמצאים בכמות גדולה בפורת סגולים ושחורים - פרות וגרגירי יער, דובדבנים, שזיפים, ענבים שחורים... -כל מחסור תזונתי יכול להתבטא גם בבעיה בחוזק מבנים כגון דופן הוריד, ועל-כן יש לשמור על תזונה עשירה בויטמינים ומינרלים. חשוב להמנע מצריכת מלח, סוכר וממריצים (קפה, תה, קקאו, קולה) הגורמים לאגירת נוזלים, ולהרבות בצריכת ירקות עליים ירוקים, המשתנים ומנקים את הכבד. אם יש אכן בעיה של עצירות חייבים לטפל בה (המאמץ בזמן יציאה חוסמת את זרימת הדם ברגליים, ולאורך זמן מחלישה את דופן הוריד). פעמים רבות הדבר קשור בבעיה בתפקוד הכבדי ו/או במערכת העיכול - בעיה שיש לטפל בה. המפתח לטיפול בבעיה זו היא תזונה עשירה בסיסים ונוזלים, אשר תנרמל את היציאות ותמנע עצירויות והתאמצות בזמן יציאה. פעילות גופנית אירובית היא הכרחית להמרצת זרימת הדם ושיפור החזר הדם הורידי (החזרת הנוזלים מהרגליים ללב, גבר הכרוך במאמץ בגלל כוח-הכבידה). ישנם צמחי מרפא רבים, אך לא בפורום זה. כל טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה