מה יש לכם נגד פירפור...

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

16/09/2002 | 23:18 | מאת: גילי

שלום, אני בת 43,ולמרות זאת... סובלת מפרפור פרוזדורים כבר חצי שנה. נמצא לי כריש דם בלב. עברתי פעמיים היפוך חשמלי על-ידי שוק והפרפור חזר. אני מקבלת קומדין, קונקור ודיגוגסין. מרגישה סביר. פעילה ונמרצת. שאלותי: 1. האם יש לכם פתרון לדילול דם במקום/בנוסף לקומדין 2. האם יש לכם פתרון לגבי הסדרת קצב הלב ? (אנא, אל תחששו לענות לי בפתיחות, בכל מקרה אתייעץ עם הקרדיולוג שלי) תודה

19/09/2002 | 01:04 | מאת: רויטל ברמן

שלום גילי, הטיפול הנטורופתי במחלת לב (כך אני מתיחסת למצבך לצורך העניין) הוא מורכב וחייב לכלול שינויים בכל הרבדים של חייה: 1) שינוי תזונתי גורף לתזונה דלת שומן (עד 10% מהקלוריות ביום ממקור שומני), ללא בשר (כולל עוף) ומוצרי חלב, עשיר בסיבים תזונתיים, ירקות ופרות, דגים (חשוב מאוד בגלל האומגה-3) וקטניות ודגנים מלאים, אגוזים וירקות עליים ירוקים - ע"מ לדלל את הדם, להוריד רמות כולסטרול ולהגן על הלב עם צריכת אנטי-אוקסידנטים ואשלגן מהמזון. 2) הפסקת העישון לחלוטין אם את מעשנת (כולל עישון "יד שנייה" אם מישהו בביתך מעשן). 3) הפסקת הצריכה של מלח וסוכר ע"מ להוריד לחץ דם וטריגליצרידים ומניעת ערכי סוכר גבוהים בדם (מה שהופך את הדם ליותר צמיגי). 4) התחלת פעילות גופנית מתונה זה פקטור חשוב מאוד (!!). הליכה או שחייה 20-30 דקות ביום יכולה לעשות שינוי לטובה, ומהר. כמובן שיש להתחיל בהדרגה ולנוח אם יש כאבים. 5) אם את סובלת מעודף משקל חשוב שתורידי אותו (ע"י התזונה שציינו + הפעילות הגופנית). 6) הורדת מתחים בחיי היום-יום (יש דרכים רבות לכך). 7) צריכת הרבה שום (טרי כמה שיותר) ובצל, ירקות עליים ירוקים, אגוזים, בטטות. 8) שימוש בשמן זית בכתית מעולה ו/או שמן קנולה, טחינה מלאה, אבוקדו, שמן דגים ואגוזים כשמנים ומזונות שומניים במקום מרגרינה/חמאה/שמן צמחי אחר/שומן בשר/שמנת וכו'. בנוסף, ישנם תוספי מזון שעשויים לעזור, כגון co-Q10 , ויטמין E (להזהר אם את סובלת מיתר-לחץ-דם), ויטמין C. יש גם צמחי מרפא מצויינים, אך זה לא לפורום. דילול הדם יגרם משילוב של תזונה זו (דלת-השומן, העשירה בסיבים, ירקות עליים ואומגה-3) והמנעות כאמור משומן רווי וסוכרים. תוסף-מזון של אומגה-3 (EPA) יכול לחזק ולתגבר את ההשפעה של צריכת דגים. טיפול כולל כזה יותר קל ליישם במסגרת טיפולית ולכן אני ממליצה לך ללכת לנטורופת שיתן מסגרת והוראות יותר ספציפיות לאמך (בהתאם למצבך הבריאותי המלא). הרבה בריאות ושנה טובה.

מנהלי פורום נטורופתיה