תוספי מזון בהנקה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

16/09/2002 | 15:57 | מאת: אופירה

שלום שמי אופירה בת 29 אני מניקה באופן מלא ושאלתי היא האם אני לא מאבדת דברים שחיוניים לגוף שלי בזמן ההנקה. השער שלי נושר בטירוף. אני לוקחת כל יום פרנטל וברזל (פולקס). האם יש משהו ממומלץ אולי גם בתזונה לשיפור המצב שלי. אמא שלי טוענת שאני גם חוורת נורא על מה חיוורון מעיד? תודה מראש אופירה

19/09/2002 | 00:00 | מאת: רויטל ברמן

אופירה שלום, זה נכון זבזמן הנקה הגוף צורך יותר מהכל. יותר ויטמינים ומינרלים, יותר שומנים, חלבונים ובכלל קלוריות. אין זמן טוב מהריון להתחיל להקפיד על תזונה מאוזנת ועשירה בכל המרכיבים הנ"ל, רצוי להתחיל אף כמה חודשים לפני ההריון. מה זה אומר ? תלוי בתזונה שלך (עליה לא פירטת). בגדול: 1) אכילת הרבה ירקות מגוונים (!) העשירים בויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון רבים וסיבים מסיסים: כתומים, שורשים, עליים (פטרוזיליה, שמיר, סלרי וכו' - במיוחד איתם חשוב שיהיו אורגניים), מצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי וכיוצ"ב), גמבות צבעוניות, עגבניות וכו'. 2) אכלי רק דגנים מלאים העשירים גם הם בויטמינים ומינרלים וכן בפחמימות מורכבות ולא פשוטות כמו הסוכר: למשל במקום לחם לבן או אחיד אכלי לחם מלא וגס כמה שיותר, במקום אורז לבן אורז בר/מלא וכו'. גווני בסוגים: שיבולת שועל, שיפון, שעורה (גריסי פנינה למשל), אורז, קינואה, דוחן, כוסמת וכו'. 3) גווני בסוגי החלבון שאת צורכת: במקום/בנוסף לבשר, ביצים ומוצרי חלב (החלבונים השכיחים למרבה הצער בתזונה המרבית, כולם מהחי - מכילים שומן רווי ורעלים), אכלי קטניות שונות (עדשים, אפונים, פול, חומוס, שעועית וכו') ודגים (רצוי סלמון, טונה, סול, הליבוט, מקרל, בקלה אשר הגיעו מהים הצפוני ועשירים באומגה-3).. 4) אכלי פרות רבים ומגוונים. 5) הוסיפי לתזונתך כל יום חופן ממגוון של אגוזים, שקדים, שומשום, גרעינים, פרות יבשים (כל יום אחד אחר אם בא לך). 6) החליפי את הסוכר הלבן במולסה. אם תאכלי כך ותמעיטי באכילת ג'אנק (- אשר לא רק "תופס מקום" של ארוחה עשירה במרכיבים תזונתיים שחסרים לך, אלא גם מופיסים לגופך רעלנים מסוגים רבים אשר, בלשון המעטה, אינם תורמים לבריאותך ולאכות החלב) אני סמוכה ובטוחה שהרגשתך תשתפר לאין שיעור. ברזל, B12 וחומצה פולית - הפקטורים העיקריים החסרים במצב אנמי - מצויים בעושר רב במזון אשר ציינתי. בפגישה אצל נטורופת/ית תוכלי להתאים לך תזונה ועוד אשר יתאימו לך יותר אישית (+ עצות למימוש המלצות אלה ותמיכה). אז אני בכ"ז ממליצה לך ללכת לפגישה אם זה ביכולתך. שיהיה לך רק טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה