שנה טובה לכולם ושאלה על אלכוהול

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

07/09/2002 | 12:46 | מאת: זויק

למה אלכוהול בעצם לא בריא? (כשנלקח בכמויות קטנות ובכמויות גדולות?) האם אלכוהול מפריעה לגדילה של ילדים? ואם כן למה? האם שתיה של כוס יין אדום ביום היא באמת לא מזיקה?

08/09/2002 | 16:48 | מאת: רויטל ברמן

הי זויק, אלכוהול מזיק מאחר והוא גורם לפגיעה חימצונית בתאי המוח והכבד ומכיל הרבה סוכר (למעשה אלכוהול מורכב מסוכר מותסס) אשר מחליש את המערכת החיסונית וגורם לאובדן של ויטמינים ומינרלים. הוא בהחלט מזיק לגדילה תקינה של ילדים (כמובן ששלוק יין מתוק בחג לא נחשב...). יין אדום להבדיל מכיל הרבה נוגדי-חימצון (פוליפנולים) שמקורם בענב ולכן הוא לא גורם חלאותו נזק ואף נחשב כמגן על הגוף מפני תחלואת לב בגלל האפקט האנטי-אוקסידנטי שמונע לכולסטרול "רע" להתחמצן ולגרום לטרשת עורקים. שוב, מדובר בכמות מתונה של עד כוסית ליום. שיהיה לך שנה טובה ומתוקה כיין.

08/09/2002 | 21:59 | מאת: אלון

האם לשתיה מתונה של עד כוס ביום יין אדום יכולה להיות השפעה לטווח הארוך על הגוף? כלומר משהו מצטבר? או שההשפעה היא רק לטווח קצר שעובר אחרי שעה שעתיים

מנהלי פורום נטורופתיה