מדבקות להרדיה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

10/08/2002 | 10:42 | מאת: me

שלום רב. אני חוקרת את מדבקות להרזיה Shape-patchומעוניינת לקבל דעה על תופעות לוואי של החומר הפעיל בהן - Bladderwrack ואף ליצור קשר עם האנשים שניסו את זה ונפגעו. תודה

10/08/2002 | 17:28 | מאת: רויטל ברמן

שלום לך, ה - Bladderwrack, הלא היא אצת ה - Fucus Vesiculosus, עובדת בהרזייה כממריצת בלוטת התריס (בגלל תכולת היוד שבה - כמו ברב האצות ומאכלי הים). תופעות לוואי ייתכנו כמובן אצל אנשים שסובלים מיתר פעילות של בלוטת התריס (היפרתירואיד) או מי שסובל מתת פעילות של בלוטת התריס ומטופל תרופתית באלתירוקסין, כמו גם למי שרגיש ליוד או סובל ממחלות אחרות של בלוטת התריס (כגון השימוטו או Graves). תופעות הלוואי ייראו כמו היפרתירואידיזם - עלייה בלחץ דם, דפיקות לב מוגברות, חום והזעה, תאבון מוגבר, שלשול, הזעה וכו'. לשאר האוכלוסייה השימוש באצה השלמה (ללא תוסף יוד סינטטי) הוא בטוח בהחלט, ואפשרי גם במזון (הרבה סושי ואוכל יפני).

מנהלי פורום נטורופתיה