דלילות ונשירת שיער

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

06/08/2002 | 15:10 | מאת: מוני

שלום אני בן 31 מטופל באלטרוקסין (50 מ"ג) (תת פעילות בלוטת התריס) אין לי רקע של נשירת שיער במשפחה. אבל לאחרונה הופיעו לי מעין "מפרצים" בקידמת הראש. אני מודאג מן התופעה מכיוון שה"מפרצים" מתרחבים והשיער בקידמת ראשי הולך ונהייה דליל. ברצוני לדעת האם יש קשר בין תזונה לבין התופעה. אינני מרבה לאכול. האם יש תזונה מסוימת ע"מ לשפר את המצב???

06/08/2002 | 21:29 | מאת: בובי

בוודאי שיש קשר . חסר דם מערבי או אנרגטי יכול לגרום שלא תהיה הזנת דם מספיקה לשער ובמקרה כזה הוא נושר. גם מתח לא עוזר לענין. בכל מקרה מומלץ לאכול מזון יותר טבעי ומבושל כולל בשר . ופחות סוכרים קמח לבן ומוצרי מזון תעשיתי כמו נקנים והמבורגרים. כל טוב ובהצלחה

09/08/2002 | 15:01 | מאת: רויטל ברמן

שלום מוני, תופעות לוואי של תת פעילות של בלוטת התריס כוללות בין השאר נשירת שיער. אם אתה סובל מעוד תופעות של תת פעילות של בלוטת התריס (כגון: חוסר תאבון שאמרת שיש לך אך עם זאת השמנה, עור יבש, קשקשים, עצירות, עייפות, חולשה וחוסר אנרגיה, חוסר ריכוז, דכדוך, לחץ דם נמוך, רגישות לקור, אנמיה, כולסטרול וטריגליצרידים גבוהים בדם) כנראה שאתה לא מאוזן תרופתית (צריך להעלות מינון של האלטרוקסין). אופציה נוספת מאחר ואינך אוכל טוב (מחזק את הכיוון שאתה עדיין סובל מחסר של הורמון התירואיד), יכולים להיות חסרים תזונתיים שיחמירו את הבעיה. ראה תשובתי: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=34683&t=34516 יש אלטרנטיבה לטיפול הקונבנציונלי, שיכולה עם הזמן אפילו להחליף את התרופה אך בתור התחלה יכולה לעזור. הטיפול כולל תזונה, תוספי מזון וצמחי מרפא. תזונה: •אל תאכל כרוב, כרובית, ברוקולי, כרוב ניצנים, קולורבי, לפת, צנון, חרדל, רוקט, שורש הקסאווה (בישול מבטל מעט מההשפעה). •אל תאכל סויה, דוחן, בוטנים, דוחן וצנוברים שהם גויטרוגנים (בסויה ובדוחן בישול מבטל מעט מההשפעה). •לאכול דגי-ים, אצות ומלח ים (מעט, מעלה לחץ דם). •לאכול מולסה, שזיפים, תמרים, טונה, סרדינים, זרעי פשתן (אומגא 3). •תאכל כל יום חופן אגוזי ברזיל (מכיל סלניום). •תרבה באכילת ירקות (חוץ מאלה שציינתי), פרות ודגנים מלאים להשלים חסרים תזונתיים. תוספים: קומפלקס B ומולטי-ויטמין (לא חובה, חשוב אם אתה לא אוכל טוב). צמחי מרפא: לא לפורום. מקווה שעזרתי.

מנהלי פורום נטורופתיה