האם אפשר לקבל תשובה - ותודה מראש!

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/02/2002 | 13:08 | מאת: נילי

האם אפשר להענות לשאלתי? תודה נילי (בטעות יצא גילי).

27/02/2002 | 00:00 | מאת: אופיר פוגל

נילי שלום, לצערי אני לא מכיר, וגם לא מצאתי בספרות המקצועית שברשותי, קשר טיפולי בין מנגן או מגנזיום לבעיות שמיעה. כך גם לגבי טיפול בטאורין לבעיות התפתחות. כיצד שמעת על כך ? אם ישנו מחקר או מאמר רציני אשמח לדעת עליו. אני מקווה שאולי מטפלים אחרים בפורום ימצאו לך תשובה. בריאות ואושר.

28/02/2002 | 08:42 | מאת: נילי

אופיר שלום! הרשת מלאה במאמרים הקשורים למגנזיום-שמיעה, רציתי לדעת את דעתכם כמקצועיים יותר, בכל מקרה אם תקשי במנוע כגון גווגל-קוס, על hearing problem magnesium תקבל הרבה מידע, ישנו גם מחקר בעברית ברשת על שמיעה ומגנזיום כתוצאה מרעשים - מבי"ח שניידר. יום טוב!

27/02/2002 | 12:07 | מאת: יהודית אלקלעי

שלום לך נילי, סליחה על העיכוב בתשובה.יש מעט מאד מידע בנושא זה . מגנזיום הוא מינרל חיוני ומשתתף בתהליכים רבים. חוסר בו מפריע לקשר בין מע' העצבים והשרירים, החוסר יכול לגרום לעצבנות ואי שקט , לבלבול, הפרעות שינה, התקפי זעם ועוד. לא מצאתי קשר לשמיעה. לגבי המנגן הוא נחוץ לחילוף החומרים של חלבון, למע' העצבים , למע' חיסון, והקשר דם - וסוכרים. נאמר שחוסר הוא מאד נדיר אבל בין שאר התופעות שקשורות לחוסר הוזכרו גם "בעיות בשמיעה". גם כאן נזכרו בלבול, פרכוסים, בעיות בראיה , חוסר שקט, חריקת עצמות רעד, לב, לחץ דם ועוד. הוא נחוץ לצמיחה נורמלית של העצמות. חשוב למצוא אישור נוסף ומחקרים עדכניים על הנושא. לגבי תוספת של טאורין - בספרות מוזכר כי הוא משמש לטיפול בחרדה, אפילפסיה, היפראקטיביות ופעילות מוחית חלשה. נמצא כי בילדים יש כמות טאורין הגדולה פי 4 מאשר במבוגרים וכי תוספת של טאורין עוזרת לשיפור מצב ילדי דאון סינדרום ובעלי חולשת שרירים. נראה שיש מקום לתוספות עבור הילד, אך זה דורש התאמה אישית לגבי מה וכמה על פי המצב הבריאותי שלו, אחרי בדיקות מתאימות. בבירכת בריאות ושלווה, יהודית.

מנהלי פורום נטורופתיה