טבליות ליקופן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

09/01/2002 | 09:26 | מאת: אבי

שלום רב -האם טבליות ליקופן יכולות לעזור במקרה של פרא-לוקמיה , ולעזור למוח העצם לייצר דם תקין לכול מרכיביו ? בתודה מראש אבי

09/01/2002 | 22:31 | מאת: אופיר פוגל

אבי שלום, הליקופן ידוע כנוגד חימצון חזק המצוי בדם, מעודד פעילות מערכת החיסון ומספר מחקרים חשובים אף הוכיחו את יעילותו במניעת מספר סוגי סרטן. במקורות שלי לא מצאתי מחקר רציני הקושר את הליקופן לסרטן הדם או לתפקוד מוח העצם. בכל מקרה חשוב שתדע: רוב המחקרים המוצלחים מתייחסים לליקופן המגיע מאכילת מזונות עם ליקופן ופחות עם תוסף. בכל מקרה עם תבחר במוצר וודא שהוא טבעי ולא סינטטי ורצוי לקחת במקביל נוגדי חימצון נוספים על מנת שהליקופן עצמו לא יתחמצן ויגרום לנזק. בנוסף, מספר מחקרים מעידים שנטילת תוסף למעשנים החמירה את הנזק החימצוני ! לסיכום - כדאי לאכול כמה שיותר מזונות עם ליקופן וקרוטנים נוספים - זה בטוח, זה בריא וזה טעים !!! בריאות ואושר.

מנהלי פורום נטורופתיה