אקנה- פצעי בגרות
דיון מתוך פורום נטורופתיה
הי, בת 21 עם פצעים על הפנים בעיקר באיזור הלסת צוואר הקוסמטיקאית הפנתה אותי לרופא עור בטענה שהטיפול שלה רק יאיץ ולא יוריד.. קבעתי תור לשבוע הבא למרות שאני יודעת שהוא ירשום לי אנטיביוטקה וטיפול חיצוני.. אני שנה ב' בנטורופטיה ואין לי את כל הידע לפעול ללא רופא עור.. האם יש דברים נוספים להמליץ לי מלבד תזונה ללא סוכר,טיגון, וחומציים(נאמר לנו שמזונות חומציים יוצרים דלקת כמו ירקות ממשפ' הסולנים, פירות הדר,חריף) האם קיווי גואיבה ואפרסמון גם נחשבים חומציים? אלו פירות נשאר לי לצרוך? אני לוקחת 2000 ויטמין c חומצי בשחרור מושהה יש לציין שאני סוג דם A בדיקות דם תקינות חוץ מפריטין ולכן אני לוקחת כף פלורידקס ו1000 מ"ג B12(לשלושה חודשיים) אלו חליטות אוכל להשתמש בהם? האם מומלץ ניקוי בשלב זה? כדוגמא אורז בשמתי מלא עם מש וירקות ירוקים לכמה ימים? תודה רבה
שלום גלית, כסטודנטית לנטורופתיה ניכר, כי את יודעת איזה מזונות מומלצים ומאיזה מזונות כדאי להימנע, בהחלט יש לשקול תפריט לניקוי הגוף ולחיזוק הכבד, כדאי לעשות זאת בהמלצת מטפל מוסמך. הטיפול צריך להיות בהתאם לסיבה של האקנה אצלך, האם סבלת תמיד מאקנה? האם קיים חוסר איזון הורמונלי? במידה ולא והאקנה היא תופעה חדשה- האם את סובלת ממתח בתקופה האחרונה? האם שינית את תזונתך? כמו כן מומלץ לצרוך תוספי מזון בנוסף לתזונה, מדוע את צורכת ויטמין C חומצי , עדיף לצרוך C שאינו חומצי - ESTER-C, כמו כן יש לשקול צריכה של ויטמין A , אבץ ועוד.. במידה וקיים חוסר איזון הורמונלי יש לשקול צריכה של צמחי מרפא ולהתאים פורמולת צמחים מיוחדת עבורך. כמו כן קיימות המלצות לטיפולים מקומיים כגון: שמן עץ התה, מסיכה של שיבולת שועל או שמרי בירה.. נסי לצור קשר עם מטפל מוסמך, אולי בקליניקות של המכללה בה את לומדת. ולשאלתך על הפירות המומלצים הם: תפו"ע ואגס.. לקריאה על הטפול הנטורופתי באקנה בקישור הבא: http://www.natureopathy.co.il/home/artdetails.aspx?mCatID=16116&artID=2885 בריאות שלמה!
היי ממליצה לך להכנס לאתר העור האלטרנטיבי ויש שם טיפולים לאקנה ברמה הכי גבוהה שאת מעלה בדעתך במקום לקרא את ההמלצה שניתנה לך כאן האתר . http://www.ramimor.co.il/ לפי ההמלצה שניתנה לך פה את תשארי עם כוס מים זה מה שמותר. זאת לא המלצה זו הרעבה בחסות המלצה. --------------------------------- בתור סובלת מאקנה שעברה את הטיפול אצלו והפנים חלקות. דורית.