ספיגת ויטמינים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

05/03/2006 | 08:26 | מאת: אליהו

קראתי שאצל אנשים הנוטלים תרופות בקביעות, וכמו כן אצל קשישים, נפגע כושרם לספוג ויטמינים ומינרלים מהמזון וכתוצאה נוצר אצלם מחסור בהם. על בסיס טענה זו, יש הממליצים להם שישלימו את החסר באמצעות תוספי מזון (כגון מולטיוויטמינים, ואחרים). האם יש יסוד לטענה הבסיסית הנ"ל בכלל, ולגבי אנשים שתזונתם מאוזנת (גם אם הם נוטלים תרופות, או שהם בגיל מתקדם), בפרט? והאם המלצה כנ"ל נתמכת בהוכחות מדעיות?

שלום אליהו, אחת מהסיבות לחסרים תזונתיים היא צריכה של תרופות מסויימות , התרופות עלולות להפריע לספיגה של ויטמינים/ מינרלים מסויימים, בהחלט יש ביסוס מדעי מאחורי הדברים למשל, חולה סכרת הנוטל תרופות אנטידיאבטיות , להורדת הסוכר כגון: GLUBEN,GLUBATIC,GLUCOFAGE תרופות אלה גורמות לירידה בספיגה של B12. תרופות להורדת הכולסטרול ממשפחת השטטיניים כגון: LEPIDAL,LOVALIP,SIMOVIL ,תרופות אלה מפחיתות את הייצור של ה- COQ10 בגוף ב- 40% ויש עוד הרבה דוגמאות מבוססות ע"פ מחקרים. רק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה