קולה וסטרס מתמשך

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

20/12/2005 | 18:43 | מאת: רובי

רציתי לשאול האם שתייה מרובה של קולה(כמויות של ליטר וחצי בממוצע כל יום) לאורך שנים יכולה לגרום להפרעה בייצור הסרוטונין/מעבירים עצביים במח? האם היא גם קשורה לשחיקה של בלוטת יותרת הכליה המפרישה הורמוני סטרס? אני כבר שנים בסטרס עצום ועייפות.לפני 4 חודשים נגמלתי לגמרי מהקולה. כיצד ניתן לחזק את בלוטת יותרת הכליה ולדאוג לפעילות תקינה של סרוטונין ללא שימוש בתרופות מירשם? מטפל המליץ לי על מולטי-ויטמין+חומצת אמינו טירוזין.הגיוני?

לקריאה נוספת והעמקה
24/12/2005 | 23:29 | מאת: מעין זעירא

שלום רובי, קופאין הכולל את הקולה, שוקו, תה , שוקולד עלול לגרום לשחיקה של בלוטת האדרנל ומכאן גורמת למצבי לחץ , מתח , עייפות וכ'ו.. יש לציין , כי לא מספיק רק להמנע מקולה על מנת למנוע שחיקה של הבלוטה , אלא מכל הגורמים כלומר: כל המזונות המכילים קופאין, אלכוהול וכמו כן סוכרים, מתוקים, פחמימות ריקות וכ'ו.. כדי לשמור על תיפקוד תקין , יש לצרוך דגנים מלאים, קטניות-העשירים בח. אמינו ובויטמיני B והרבה פירות וירקות, מזונות שהם חומר מוצא לסרטונין הם מזונות העשירים בטריפטופאן- ח. אמינו כגון: מוצרי חלב, טונה , אבוקדו, בשר כבש , קטניות: שעועית, פולי סויה, גרעינים, זרעים. אין צורך לקחת תוספים המעלים את רמות הסרטונין כמו צמחי מרפא: רודיולה , היפריקום או תוספי מזון אחרים : 5HTP,SAM-E , כרגע תוכל לשמור על איזון הבלוטה וחיזוקה ע"י המנעות ממזונות המחלישים את פעילותה והמזונות המחזקים, כפי שציינתי. כל טוב! שבוע טוב!

מנהל פורום נטורופתיה