אנזימי עיכול בספקטרום רחב now

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

22/09/2020 | 21:10 | מאת: יוסי

אני חולה קרוהן הרבה שנים עם הצרויות , במיוחד האליום הסופי וגם 20 ס"מ מהרקטום .כמו כן יש חשד לפיסטולה .סובל מעצירות לעיתם קרובות וגם מיציאות דלילות לסרוגין. נמנע מסיבים(לא אוכל בכלל פירות וירקות) . מקבל כבר מספר שנים תרופה ביולוגית. בחודשים האחרונים החמרה בכול מה שקשור לגזים רבים , בטן טפוחה , ואי נוחות בטנית .נוטל מידי פעם פרוביוטיקה gr8 now- לא מרגיש שינוי . כמו כן לוקח כמוסה של כורכומין , ג'ינגר, (בוסביליה )לבונה עם ברומלין . הגסטרו אומר שיתכן שזה בגלל ההצרויות ובבדיקה הבטן כמו תוף כאשר מקישים עליה , נתן לי קראון (3 אנזימי עיכול )לפני ארוחה -לא מרגיש שינוי. בדיקות דם בס"כ בסדר כולל המגלובין ו-crp . אני אוכל ארוחות קטנות יחסית , לא שותה חלב ומשתמש בחלב סויה בטעם וניל , אוכל גבינות .... האם מוצר ש לultimate now אנזימי עיכול בספקטרום רחב מאוד יכול להיות יעיל ? אשמח לשמוע את דעתך כולל טיפים ממה להימנע כדי שלא יהיו גזים רבים .

שלום יוסי, האם אתה אוכל לפי תוכנית מסויימת לקרוהן? יש פרוטקול טיפול ותזונה מותאמת. לא ברור לי מדברים האם קיבלת תפריט המותאם לבעיה שלך ומדיה ולא, כדאי מאוד לקבל הנחיות תזונתיות בהתאם לבעיה ממנה את סובל. אינזימי עיכול יכולים להועיל באופן סימפטומטי ולא טיפול בשורש.. יש הרבה מזונות שעלולים לגרום לגזים: חלב ומוצרי חלב פרה, ירוקת מצליבים: כרוב, כרובית, כרוב ניצנים, ברוקולי, קולרבי, קטניות- שעועית, עדשים, שוקולד ועוד... ממליצה לעבוד לפי תוכנית ושימוש בצמחי מרפא נוגדי דלקת. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה