טיפול טבעי לעירנות וריכוז

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

11/03/2020 | 21:00 | מאת: מעיין

היי,אני סטודנטית בת 25, ברקע מיגרנות, עייפות, חרדות ולחץ והפרעות קשב וריכוז. בשנה האחרונה אבחנו שהמגרנות נובעות מהורמונים ולכן הפסקתי לקחת גלולות מה שעזר מאוד להפחתת כמות המגרנות. תוצאות בדיקות הדם תקינות ולפי הרופא שלי מדובר בענייןנפשי. התקשתי בתחילת הסמסטר ללמוד והומלץ לי אטנט (אחרי שניסיתי לא לגעת בכלל בכדורים כאלה אבל עבר חצי סמסטר ואני עדיין לא קולטת את החומר אז לא הייתה ברירה) אך בתקופה האחרונה הרגשתי שזה גדול עליי נפשית ולכן אני בתהליך ״גמילה״. ללא ספק נהנתי מתחושת העירנות ויכולת למידה שהאטנט נתן לי. אני נהנת מהעירנות, מרגישה בגילי, יוצאת ואנרגטית ויותר מזה עוזר לי בלימודים, בלי האטנט אני לא מצליחה להחזיק את עצמי מרוכזת או ערה בשיעורים או לשבת על מטלות הבית ומבינה שעליי לחפש תחליף אחר שלא ישפיע עליי נפשית כמו האטנט. מעבר לכך תחושת הכבדות מבאסת אותי נורא. התחלתי לקרוא באתרים על צמחים ושני דברים תפסו לי את העין- פטריות כוח יפניות וצמח האשווגנדה. לפי התיאור של האשווגנדה נשמע שהוא בדיוק לצרכים שלי. רציתי לדעת- מה מומלץ יותר מבין השניים? עדיף כמוסה או תמצית? האם זה יכול להגביר מיגרנות או לעזור? מה הכמות המומלצת לגילי ומשקלי(25, 51 קג)? האם יש לנטול לתקופה מוגבלת או שאפשרי בלי הגבלה? האם יש חסרונות? הרפלקסיולוגית שלי ממש המליצה על האשווגנדה, אשמח לדעת קצת יותר מהמלצות של חברות. סליחה על החפירה תודה!

שלום מעיין, לא הבנתי כל כך במה את רוצה לטפל עם האושווגנדה ופטריות הכוח.. אבל הייתי עושה סדר. בכל התסמינם שציינת, מיגרנות, עייפות, חרדות - יש לטפל בשורש, כלומר, במיגרנות יש לנטרל את כל הגורמים החשודים העלולים לייצר אותם כולל מזונות מסויימים ( מוצרי חלב, שוקולד, קפה, יין..) או כתוצאה ממחסורים תזונתיים כמו אנמיה, מחסור B12 או על רקע של מיעוט שעות שינה /שינה לא איכותית וכמובן, לחץ.. עייפות גם יש לברר מה הסיבה בגללה את סובלת מעיפות - מיעטו שעות שינה, עומס.. אשווגאנדה בהחלט יכולה לסייע לטיפול בחרדות - אני בדר"כ ממליצה על שילוב של מספר צמחים אבל את בהחלט יכולה לנסות. ובמקביל לקבל טיפול תומך פסיכותראפיה, מיינדפולנס.. לגבי הריכוז זה כבר טיפול אחר בו יש להתמקד עם תוספי תזונה המיועדים לכך וגם תזונה ספציפית לכך.. תוספי תזונה שיכולים לסייע הם אומגה3 ויש כל מני פורמולות בשוק הכוללות גם פוספוטידיל סרין,שהוא גם מאוד מסייע בבעיות קשב וריכוז. צריך לערוך בירור ולבדוק מה הכי מתאים עבורך. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה