סידן אמורפי אל מול סידן ציטראט

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

04/11/2019 | 17:09 | מאת: מיכל

שלום, יש לי בקע סרעפתי וריפלוקס קשה ואני צריכה לקחת קבוע כבר שנים תרופה נוגדת חומצה נקסים. הבנתי שסידן ציטראט כן יכול להספג אצל מי שיש לו חומצה נמוכה בקיבה. האם סיגן אמורפי גם נספג אצל מי שיש לו חומצה נמוכה בקיבה? ומהו הסידן שגורם להכי פחות עצירות שנספג אצל אנשים שלוקחים תרופות נוגדות חומצה? אני צריכה לקחת את הסידן כי יש לי שברי מאמץ שלא עוברים, ואוסתופורוזיס. תודה מראש

שלום מיכל, סידן ציטראט והסידן האמורפי - שניהם בעלי ספיגה טובה, כך שתוכלי לנסות אחד מהם, יכול להיות שהאמורפי מתאים יותרץ כיוון שלא ברור כרגע מה לאור השימוש בתרופה האם את סןבלת מתת חומציות או עודף חומציות. כיוון שאת סובלת מבקע סרעפתי ומרילפלוקס אני מאוד ממליצה להתייחס לכך בתזונה שלך, שכן היא יכולה להביא להטבה משמעותית, לעיתים שימוש לאורך שנים בתרופה סותרת חומציות גורם לשיבוש ברמת החומציות ותת חומציות זו גורמת לתסמינים אלה. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה