אבחון לגבי מצב רפואי- אובד עצות- קנדידה?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

25/09/2019 | 22:42 | מאת: א.ל.

שלום, אני בחור בן 27 בריא בד"כ. לפני כעשרה חודשים עברתי ניתוח קוסמטי שלאחריו נטלתי אנטיביוטיקה במשך שבועיים בלי לקחת פרוביוטיקה(וחצי שנה לפני כן לקחתי אנטיביוטיקה במשך שבוע). כחודש לאחר מכן הופיעה פטריה גדולה מגרדת בעור אשר מרחתי אותה באגיספור אך היא לא נעלמה. לאחר חודשיים החלה לי נשירת שיער קיצונית מהקרקפת שבחיים לא הייתה לי, נשירה מהריסים,מהגבות, הופיעו קשקשים בקרקפת , החלו כאבי מפרקים וכאבי גב שבחיים לא היו לי ולפני כחודש הבחנתי בחיפוי לבן על כל הלשון. קראתי קצת וחשבתי שאולי מדובר בקנדידיאזיס(זיהום פטרייתי סיסטמי של קנדידה).כל בדיקות הדם תקינות. רופא העור נתן לי משחות מקומיות לטיפול בפטריה שעדיין לא העלימו אותה ולאחרונה רופא העור הביא לי פלוקנול כדור פעם בשבוע. יום לאחר שלקחתי את התרופה כל הסימפטומים פשוט נעלמו, הלשון הייתה נקיה הכאבים פסקו אך ארבעה ימים לאחר מכן חלק מהכאבים החלו לחזור במידה פחותה אבל חזרו והחיפוי הלבן חזר גם כן. לפני חודש עשיתי שינוי תזונתי והסרתי את כל הקמחים הלבנים,הסוכר,מוצרי הגבינה אך לא חשתי בשום הטבה מכך. רציתי לדעת האם יש דרך לאבחן כי מדובר בקנדידה בצורה מדוייקת ואם היא נמצאת ברמה גבוהה במעיים? האם שינוי תזונתי הוא עדיין אפקטיבי כאשר ככל הנראה מדובר בזיהום סיסטמי ? אשמח מאוד לדעה/חוות דעת ועזרה כיצד לפעול כי אני די מיואש מהמצב שבו אני מרגיש שהגוף מתפרק+ כל שיער הפנים שלי פשוט נושר בבת אחת בכמויות ללא סיבה ברורה. תודה רבה.

שלום לך, לא ציינת איזה ניתוח קוסמטי עברת ויש כאן השתלשלות של דברים שיכולים להיות הגורמים לתסמינים שאתה מתאר. קנדידה סיסטמית מאבחנים בבית חולים והיא לא דבר כל כך שכיח. ויש אפשרות לעשות בדיקת קנדידה במעי במעבדה פרטית. ממליצה לפנות לרופא עור, לרופא שעשה ניתוח קוסמטי.. ולטיפול וייעוץ טבעי. בהצלחה ורק בריאות! מוזמן לפנות בפרטי.

מנהלי פורום נטורופתיה