שמן נר הלילה ומגרנות- מסוכן?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

31/08/2019 | 04:58 | מאת: שמן נר הלילה

שלום המולץ לי על ידי קוסמטיקאית(אחרי חצי שנה של נסיונות אחרים)לנסות לקחת שמן נר הלילה כדי לעזור בטיפול באקנה שלי- שככל הנראה הורמונלי. אכן קראתי שאחד מיתרונותיו של שמן נר הלילה שהוא עוזר להתמודד עם אקנה, עם זאת קראתי שהוא עשיר באסטרוגן ואני גם סובלת באופן קבוע ממגרנות סביב תקופת המחזור ולמיטב הבנתי עדיף להפחית אסטרוגן אם סובלים ממגרנות?! האם זה נכון? האם להמינע מלקחת שמן נר הלילה? האם יש משהו טבעי אחר אם כך שיכול לעזור לי עם אקנה הורמונלי? תודה

שלום לך, בואי נעשה סדר (: קודם כל יש לברר ממה נגרם האקנה, חוסר איזון הורמונולי הוא אחת מהסיבות וגם כאן יכולים להיות כל מני גורמים בעיקר אלה הקשורים בטוסטסטרון ופחות באסטרוגן. ניתן לדעת זאת על דיי פרופיל הורמנולי בבדיקת מעבדה ביום 3-5 של הוסת, יש לבקש מהרופאה. שנית, אקנה יכול להיגרם מתזונה לקויה - שומנים, מזון מטוגן, מתובל, עודף סוכרים ועוד.. או ממחסורים תזונתיים כמו אבץ, קומפלקס B ועוד.. את כל הנ" יש לאבחן כמו כן ייתכנו גורמים נוספים כמו מתח, היגיינה.. וחוץ מכל זה יד להתייחס למיגרנות גם באותן נקודות -איזון הורמונלי, מיגרנות. שמן נר הלילה הוא אפשרות ולא בטוח שהיא הכי מתאימה לך. ראשית יש לברר מה הגורמים לאקנה אצלך. בהצלחה ורק בריאות!

08/09/2019 | 12:05 | מאת: שמן נר הלילה

קודם כל תודה רבה על התשובה, עכשיו בהתייחס לתגובה אני אציין כי אני בתזונה מיוחדת לאקנה ומיגרנות מלווה בתזונאית, שומרת על היגיינת הפנים, מבדיקת דם שעשיתי לא עולה כי יש לי חוסרים עם זאת התזונאית שלי המליצה לי לקחת תוספי אבץ וכך אני עושה, אחרי באמת אינספור נסיונות ובדיקות כל גורם שהייץי אצלו הגיע למסקנה שהגורם הוא הורמונלי, עכשיו נשאלת השאלה מה כן ניתן לעשות, אעשה כמובן את הבדיקות מעבדה כפי שהצעת, אך האם יש דבר צה נוסף שניתן לעשות- שוב חוזרת ואומרת אחרי עשר שנים בטוטל של נסיונות ובדיקות ושלילת כל דבר אחר הגענו למסקנה שזה אקנה הורמונלי- האם ניתן לעשות איתו משהו? להפחית? ושוב האם שמן נר הלילה מסוכן לסובלים ממגרנות? המון תודה

היי, לחוסר האיזון ההורמונלי אפר לחשוב בכיוון של פורמולת צמחים יחד עם אומגה 3. שוב.. כדאי להבין מה הסיבה לחוסר איזון הורמונלי. שמן נר הלילה לא מסוכן למיגרנות..

08/09/2019 | 12:39 | מאת: שמן נר הלילה

מעולה, אז בדיקת המעבדה אמורה לעזור לאבחן מה הסיבה לחוסר האיזון ההורמונלי? אל מי אני הולכת אחרי הבדיקה לאבחון והמשך טיפול(כלומר איזה בעל מקצוע חחח)? ושוב תודה

שלום לך, בפרופיל ההורמונלי ניתן לראות אם קיים חוזר איזון. הטיפול יהיה בהתאם לאבחנה, אבל בגדול שילוב של תזונה עם דיקור סיני. רק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה