האם הגיוני שיש לי מחסור בסרוטונין?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

28/04/2019 | 21:45 | מאת: שירי

שלום, בת 39. לפני שנה התחיל לי כאב ראש שהיה רק בצד ימין שנמשך שבוע ולא היה פועל כמו מיגרנה, ואיתו התחילה דיזינסס... לא סחרחורות סיבובית אלא תחושה כאילו שמטלטלים אותי קדימה ואחורה, כאילו שאני על ספינה בים. כאב הראש עבר אחרי שבוע אבל כבר שנה וחודש הדיזינסס הזה ממשך. ורטיגו נשלל, ובדיקה נוירולוגית יצאה תקינה, וגם כן כל הבדיקות האחרות. נוירולוג חשב שזה בגלל מחסור בסרוטונין ורצה שאקח SSRI או SNRI אני לוקחת 5htp במינון 300 מ"ג ביום, ואחרי שראיתי שלא עזר בכלום הוספתי רודיולה במינון מקסימלי של 650 מ"ג ליום ואין שום שיפור. האם זה אומר שאם אקח ציפרלקס או תרופה דומה אז גם כן הסיכוי נמוך שזה יעזור אם אני לוקחת גם רודיולה וגם 5htp וזה לא עוזר לדיזינסס? או שאפילו שזה 2 תוספים במינון מלא, הציפרלקס גובר על שניהם ביחד? תודה מראש

שלום שירי, כדי לאתר מה הסיבה להופעת הסחרחורת, שאת מתארת יש לערוך איבחון ותישאול מקיף.. ייתכנו גורמים רבים וכמו כן יש לאתר תסמינים, שיכולים להעיד על הגורם לבעיה. לא ניתן לדעת איך ציפרלקס ישפיע.. בכל אופן, התוספים, שציינת, חלק מהאיכות שלהם היא בהעלאת הסרטונין ואם הם לא סייעו עד כה, יש לברר כיוונים אחרים ולאתר את הגורם תסמינים שתיארת על ידי תישאול מקיף. בהצלחה, בריאות ואיזון (: מעין

מנהלי פורום נטורופתיה