מוצרי חלב

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

21/03/2005 | 12:22 | מאת: לביאה

שלום למנהלות הפורום. יש לי מספר שאלות בנושא תזונה של מוצרי חלב. נאמר לי על ידי אדם מקצועי שמולקולות הסידן שבחלב פרה הן גדולות מכדי להיכנס לתוך תאי הגוף ולכן כמעט ואין ספיגה של סידן. לעומת חלב עיזים וכל מוצרי חלב עיזים שמולקולות הסידן יכולות להיכנס לתוך התאים שלנו. האם זה נכון? שאלה נוספת: יש לי ילדה בת שנה וחצי, שמאז שנולדה היתה רגישה לחלב. בגיל שנה לאט לאט הרגלנו אותה לחלב והיא אכלה מוצרי חלב בלי להקיא. אבל, היום אני שומעת בקול שלה שיש לה המון לחה. וגם רופא הילדים שלנו אמר שיש לה המון לחה בגרון. כידוע מוצרי חלב גורמים ללחה, האם מוצרי חלב עיזים גם גורמים ללחה?. האם נכון להפסיק לה את תחליפי חלב אם, משום שהם מבוססים על חלב פרה? ואם אפסיק לה, כמה היא צריכה לצרוך סידן, ברזל וויטמינים ומינרלים נוספים שיש בתחליפי חלב אם. היא רזה מאוד ובקושי אוכלת אוכל רגיל, והיא מבקשת כל הזמן בקבוק. משקלה: 10 ק"ג. תודה רבה, לביאה.

לקריאה נוספת והעמקה
21/03/2005 | 22:07 | מאת: אילנה (נטורופטית)

לשאלתך הראשונה. אין דבר כזה שמולקולות הסידן גדולות בשביל התאים. לשאלתך השניה. החלב הוא אחד המזונות הכי בריאים שיש. הבעיה היא במוצרי החלב שמכילים צבעי מאכל, חומרים משמרים ועוד רכיבים שגורמים אלרגיה ובין היתר ליחה. הימנעות ממעדני חלב שמכילים את החומרים האלה תפתור את הבעיה. עם זאת יש סיכוי של שברירי אחוז שהתינוקת רגישה לחלבונים בשם בתא לקטוגלובולין או קפא קזאין המצויים בחלב פרה, אבל זה נדיר מאוד ואת גם לא תיארת רגישות לחלבונים אלה. לכן אל תפסיקי את תחליפי חלב אם המבוססים על חלב בקר. באופן כללי, יחסי הציבור הרעים שנעשו לחלב פרה אינם במקומם.

22/03/2005 | 22:12 | מאת: מעין זעירא

שלום לביאה, לפי הגישה הנטורופתית - מוצרי חלב נועדו לעגלים ולא לבני אדם. להרבה בני אדם יש בעיות עיכול בגלל חסר האנזים לקטז המפרק את חלב הפרה- הלקטוז ויש להם אי סבילות ללקטוז , אך ישנן סיבות נוספות להמנעות מחלב פרה ומוצריו: חלב ומוצריו גורמים לליחת יתר בגוף שעלולה להתבטא בצורות שונות - ליחה,דלקות אוזניים חוזרות, שיעול ליחתי וזיהומים חוזרים בדרכי הנשימה, החלבון שנמצא במוצרי חלב הוא אלרגן ועלול לגרום לכל מני תגובות אלרגיות כמו מיגרנות , כאבי בטן לא מוסברים והמחלות שכבר הוזכרו. מוצרי חלב עשירים בחלבון ובשומן רווי, שני מרכיבים שהוכחו כמעלים את הסיכון למחלות לב, סכרת, טרשת עורקים ועוד. מוצרי החלב שמגיעים לשולחננו עשירים באנטיביוטיקה וסטרואידים אותם מקבלות החיות. מיתוס הסידן בחלב נשבר כבר מזמן- חלב פרה עשיר מאוד בסידן , אך מאוד קשה לספיגה ויש מקורות סידן מומלצים יותר כמו: ירקות ירוקים ועליים,סומסום, טחינה , סרדינים, גרעינים ,זרעים, סויה ועוד... לגבי בתך, ודאי שלא מומלצים חלב ומוצרי חלב פרה במיוחד כשיש ביטוי של ליחה, ניתן להחילף בחלב עיזים ומוצרי חלב עיזים- המכילים פחות לקטוז ולכן מומלצים יותר- לא גורמים לאי סבילות וגם לא לאלרגיות כמו חלב פרה, ניתן לשלב גם חלב אורז, סומסום, שקדים ולשלב עם דגנים מלאים- שיבולת שועל , אורז , דוחן ועוד... וכך יש תחליפי חלב אם טבעיים ובריאים, אך על מנת לקבל את התצרוכת של כל הויטמינים והמינרלים בצורה טובה , יש לשלבם בצורה מסודרת ולקבל הנחיה מקצועית, כי כל אחד מהם ממלא צרכים תזונתיים אחרים וצריך לדעת איך לשלב! רק בריאות!

22/03/2005 | 22:36 | מאת: אילנה (נטורופטית)

בחלב של בני אדם יש 50% יותר לקטוז מחלב פרה משום שהלקטוז הוא המזון של המוח. ומוחם של בני אדם גדול מזה של הפרה. וכך נשבר מיתוס הלקטוז. מיתוס אחר שהחלב מתאים לעגל נופל מפני שלאדם יש שכל להשתמש גם במוצרים של חיות אחרות. עוד מיתוס נופל משום שהאלרגנים שבחלב הם בדרך כלל החומרים שהוספו למוצרי החלב כגון חומרים משמרים, צבעי מאכל וכו'. חלב ומוצריו שאין בהם את החומרים המזיקים אין בהם כל רע. בחלב אכן יש שני חלבונים שאליהם רגישים רק חלק מהתינוקות מתחת לגיל שנה. חבל שיש נטורופטים שנוהים כסומים בארובה אחרי שטויות שמקורן ברפואה הסינית ושנובעים מהעובדה שהסינים אינם צורכים כלל מוצרי חלב.

מנהל פורום נטורופתיה