פיטואסטרוגנים בשילוב הורמונים סינתטיים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

20/02/2018 | 17:28 | מאת: סיג

שלום רב. אני נוטלת הורמונים לגיל המעבר - אביאנה.7 חודשים. בשל רמת כולסרול גבוהה (260)הומלץ לי לנסות ולאזן את הכולסטרול באמצעות שתיית 1 כף של שמן פשתן מדי יום .(למרות שאני צורכת מזון שהוא דל כולסטרול). האם יש מניעה בצריכת 2 סוגי ההורמונים,כאמור הסינתטיים והפיטואסטרוגנים-ההורמונים הצמחיים?

שלום סיג, אין מניעה מלצרוך פשתן במקביל, אבל יש דרכים אחרות ומומלצות יותר להוריד את הכולסטרול ולכן לא צריך לצרוך כף פשתן כל יום. לא ציינת מהם הערכים של הכולסטרול הטוב והרע, טריגליצרידים? הכללי הוא לא העיקר. בכל אופן, מומלצת תזונה מאוזנת להורדת רמת השומנים (להימנע ממזון שומני, מטוגן, פחמימות מזוקקות ועוד..להעלות צריכה של חומצות שומן חיוניות - אומגה 3). בשילוב עם פעילות גופנית.

מנהלי פורום נטורופתיה