SAM-E תוסף נגד דיכאון עצבני

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/11/2017 | 15:38 | מאת: סטרול

קראתי רבות על התוסף הבנתי שזמן מדף (זמינות ביולוגית) קצר יחסית ולכן מומלץ לקחת מספר פעמים ביום (כמה ומתי ?). הבנתי שחייבים לקחת במקביל גם פולט- ח.פולית , Vit B12 , B6 או B complex שמונעים את ההומוצסטין. האם מספיק לקחת פעם ביום את הויטמינים , האם זמן המדף שלהם מכסה את כל היממה (מתי לקחת ?בוקר , צהרים או ערב ?). ושאלה אחרונה ... אם הזמינות של התוסף כל כך נמוכה , האם זה אומר שאם שכחתי לקחת את הכדור יום אחד אז אני אכנס שוב לדיכאון , עצבות , חרדות ומצב רוח ירוד ? עד כמה שידוע לי בתרופות ממשפחת האס אס אר איי זה לא ככה . האם יש הצדקה להשתמש בתוסף הנ"ל לעומת התרופות הפסיכיאטריות מהדור החדש ?

שלום לך, כדי להגיע להשפעה תראפויטית של SAM-E בטיפול בדיכאון רצוי להגיע למינון של 800 מ"ג.. זה לא חובה וזה מאוד אינדיבידואלי ולא בגלל הזמינות הביולוגית. אני ממליצה לטול יחד עם B+C פורמולה, שכן היא מאוד יעילה במצבים של חרדה.. זה לא חובה.. זאת המלצה על מנת להגיע להשפעה מיטיבה בנוגע לחרדה. רצוי להתמיד בנטילת תוסף או תרופה כדי שתהיה לו השפעה טובה. לגבי ההשוואה בין התוסף לתרופות פסיכיאטריות זה כבר עניין אחר של גישה ושל בחירה בין שימוש באמצעות תרופות קונבנציונאליות או טיפול טבעי שאגב אינו כולל רק תוסף כזה או אחר אלא גם שינוי תזונתי, השלמת חסרים תזונתיים, טכניקות הרגעה, עבודת מודעות, שינוי הרגלים (שינה, עבודה, מערכות יחסים) וכ'ו.. רק בריאות, שמחה ושלווה!

מנהלי פורום נטורופתיה