שאלה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

21/12/2004 | 23:40 | מאת: שלי

האם ליקופן הוא גם צבע מאכל ? והאם לחם שמכינים בבית [באופה לחם] הוא בריא ?

לקריאה נוספת והעמקה
22/12/2004 | 11:17 | מאת: רויטל ברמן

ליקופן הוא נוגד חימצון ממשפחת האנטיציאנידים (תת משפחה בתוך הביופלבנואידים). הוא נמצא בעיקר בעגנייה ועוד ירקות ופרות אדומים כגון גויבה ואחרים. הוא כמובן שאיננו צבע מאכל אבל אולי מיצוי שלו (אדום) משמש לצביעה של מזונות תעשייתיים (אם כן - על הכיפק). לחם שאופים בבית בריא רק כמו סך מרכיביו. אם השתמשת ב: - קמח מלא בלבד, רצוי לא רק קמח חיטה מלא אלא גם קמח שיפון מלא, קמח כוסמין מלא, קמח שיבולת שועל מלא וכו'. - מינימום שמרים. - שמנים טובים (כמו קנולה כתית). - תוספות בריאות אחרות כגון זרעי חמניות/פשתן/קצח/שומשום וכו'. הוא בריא. אם השתמש בקמח לבן, סוכר, שמרים וכו' הוא גרוע כמובן. בתאבון.

מנהל פורום נטורופתיה