שן שהאפירה לאחר חבלה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

25/10/2015 | 15:16 | מאת: ליאת

שלום, הבן שלי בן 3. לפני כשבועיים קיבל מכה בשן הקדמית. השן זזה ומעט התנדנדה. ביצעתי בדיקה יום למחרת אצל רופא שיניים שכללה צילום. הבדיקה לטענתו הייתה תקינה, אפילו לא נראתה תזוזה ולא נזק. קיבלנו טיפול אנטיביוטי מונע ל5 ימים. ביומיים האחרונים הבחנתי שהשן מעט האפירה. אין כאב או אדמומיות. התייעצתי עם הרופא שיניים טלפונית והוא אמר לי שכרגע אין מה לעשות, אלא לבצע בדיקה תקופתית אחת למס חודשים לוודא שלא תתפתח דלקת. רציתי לשאול: האם עצם השינוי בצבע לא דורש בדיקה? האם יש סיכוי שהגוון יחזור ואין פגיעה בעצב? מה הסיכויים לפגיעה בשיניים הקבועות? תודה מראש

שינוי צבע לאחר חבלה בשיניים חלביות הינו שכיח מאד ודורש מעקב בלבד קליני ורנטגני ברוב המקרים לא מתפתח זיהום ולכן לא נוגעים , במקרים בהם כן יש זיהום מומלץ לטפל בכדי למנוע פגיעה בשן הקבועה במקרים מסוימים הגוון חוזר כאשר מדובר בהמטומה פנימית בתוך השן בגלל החבלה , סיכוי לפגיעה בשן הקבועה תמיד קים מהחבלה עצמה , ואם מתפתח זיהום פגיעה זו עלולה להחמיר , אבל יש בהחלט מקרים שאין פגיעה בכלל

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים