טיפול שורש בשן חלב או עקירה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

16/10/2018 | 22:35 | מאת: יערה

שלום, בני בן 5 צריך לעבור טיפול שורש בשן חלב אחורית. לדברי הרופאה, מאחר והוא לא משתף פעולה נדרש לבצע זאת בבית חולים עם טשטוש או הרדמה מלאה. האם לא עדיף פשוט להשתמש בגז צחוק ולעקור במקום לעבור הליך כזה של הרדמה מלאה? אשמח לתשובה... תודה

שן החלב האחורית מתחלפת לקבועה רק בגיל 12 בערך, בנוסף היא מקבעת את מקומה של הטוחנת הקבועה הראשונה שתבקע רק בגיל 6 בערך. לכן חשוב ועדיף לשמור על השן. כאשר אין שיתוף פעולה אפשר להעזר בסדציה (תרופה מרגיעה, "טשטוש") אם השפעת גז צחוק לא הספיקה

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים