דלקת פרקים פסוריאטית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/10/2016 | 09:36 | מאת: רחל

שלום רב, אני מתייעצת בקשר לאמי. היא חולה בדלקת פרקים פסוריאטית קשה ופעילה, היא מטופלת אצל טובי הרמטולוגים ועדיין לא הצליחו להקל עליה את המחלה הקשה. יש לה בעיות בעמוד השדרה, כרגע בעיקר בגב תחתון ובעצם הכסל. אבי שמע שייתכן והיא בסיכון גדול יותר ליפול ולשבור את האגן. האם זהו חשש נכון? או שהיא בסיכון כמו כל אדם? אם כן - מה יש לעשות בנידון - מהם אמצעי הזהירות הנדרשים? (בזמן האחרון היא קבלה תג נכה לרכב ועזרה בניידות, האם יש עוד דברים שאפשר לעשות בנידון זה?) אשמח לתשובתכם המהירה. בברכה, רחל

בדיקת צפיפות עצם תגדיר במדויק את הסיכון של אימך ללקות בשבר

03/11/2016 | 08:15 | מאת: רחל

שלום ד"ר, אמי אכן עשתה את בדיקת צפיפות עצם ולהלן התשובות: בחוליה L-4: אוסטופניה 1.7- (T) בעמוד השדרה כולו יש לה 1.1- (T) אני שואלת חזרה - האם יש לנהוג אמצעי זהירות ומהם בעקבות הדלקת פרקים וממצאים אילו. האם להתאמץ ללכת או עדיף שלא כרגע. בברכה, רחל.

חשוב שתלך עם מקל וחשוב שתעשה פעלות שמרת את שליטתה על שריריה החלמ "טאי צי" וכלה בפעילות בתוך מים .

04/11/2016 | 08:10 | מאת: רחל

(הוספתי תגובה זו לפה ג"כ מחשש אולי לא רואים את התגובה למעלה...) שלום ד"ר, אמי אכן עשתה את בדיקת צפיפות עצם ולהלן התשובות: בחוליה L-4: אוסטופניה 1.7- (T) בעמוד השדרה כולו יש לה 1.1- (T) אני שואלת חזרה - האם יש לנהוג אמצעי זהירות ומהם בעקבות הדלקת פרקים וממצאים אילו. האם להתאמץ ללכת או עדיף שלא כרגע. בברכה, רחל.

מנהל פורום אורתופדיה