קרע חלקי בגיד הכתף הימנית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/08/2016 | 16:16 | מאת: רוני

שלום רב, 1. האם תקופת החלמה מניתוח לתיקון קרע חלקי קצרה וקלה יותר מאשר בתיקון קרע מלא? 2. אם ממשיכים באותו אורח חיים של ספורט קראטה ואופניי שטח האם יש סיכוי גבוה יותר שהקרע החלקי יהפוך לקרע מלא? 3. האם מגן כתף יכול למנוע באחוזים מסויימים את הפיכת הקרע החלקי למלא? 4. האם יש טעם בתרגילי חיזוק לכתף כאשר יש כאבים? 5. האם קרע חלקי יכול להתאחות (נניח שאני משבית את היד לכמה חודשים)? 6. האם יש היום טכניקות חדשות בתפירת קרעים בגידי הכתף, שלא מצריכים השבתת היד לחצי שנה? 7. אם אני אהיה חייב ניתוח לתיקון הקרע האם כדאי לשקול החלפת כל המפרק? מה המשמעות של זה? הגבלת תנועה בעתיד למשל? תודה רבה

1. כן כמובן 2. הפגיעה בגיד שרוול המסובבים שגורמת לקרע מתרחשת כאשר מפשקים את הכתף מעל60 מעלות יחד עם סיבוב פנימי של הכתף. 3. מה זה מגן כתף? 4.רצוי לבצע תרגילי חיזוק בתחום הטווח שאין בו כאב 5.אם תמנע מהתנועות הנ"ל יתכן שתווצר צלקת במקום הקרע. 6. לא כל קרע דורש השבתה של חצי שנה 7. כל עוד ניתן לבצע תיקון של הקרע זה עדיף על החלפת מפרק

31/08/2016 | 08:49 | מאת: רוני

שלום ותודה על התשובה 2. אם הבנתי נכון את ענין המעלות אז אם 0 מעלות זה כאשר היד צמודה לגוף, אז 60 מעלות זה אפילו לא תנוחה ישו שנמצא על הצלב (שזה 90 מעלות), האם זה נכון? 3. מגן כתף - בבקשה לינק לאחד כזה : http://www.ebay.com/itm/Healthy-Brace-Dislocation-Injury-Arthritis-Pain-Shoulder-Neoprene-Support-Strap-/222233989438?hash=item33be2d913e:g:PHYAAOSwZVlXrBrX 5. אם תהיה צלקת, מה זה אומר? הגבלה בתנועה? יותר/פחות כאבים? האם זה אומר שהקרע התאחה? 6. האם ניתן לדעת לפני התיקון, כמה זמן החלמה נדרש (נגיד בדיוק של שבועות) תודה רבה

מנהל פורום אורתופדיה