קרע בשריר התאומים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/03/2015 | 19:23 | מאת: ירדן

היי , אני בת 23 ומשחקת כדורסל בקבוצה ומתאמנת בקרוספיט. לפני כחודש במהלך אימון קרוספיט בתרגיל הליכת ברווז (לרדת לישיבת סקווט מלאה וללכת) והרדשתי כאב חד ברגל ימין באזור שריר התאומים בצד החיצוני (הימני). באותו היום בערב הייתי באימון כדורסל בו לא הייתי מסוגלת לרוץ מרוב כאבים חדים ברגל, נחתי שבוע (עם בנגיי ותחבושת אלסטית על הרגל) , חזרתי לפעילות רגילה ולא כאבה לי הרגל עד יום רביעי בעת עלייה של סקווט שוב חזרו הכאבים וזה רק הללך והחמיר שוב לכאבים חדים. הייתי אצל הרופא והוא אבחן קרע בשריר התאומים (גם הופיעו לי סימנים כחולים באזור השריר לפני כחודש כשקרה בפעם הראשונה), הרופא נתן לי סיליקון לשים מתחת לעקבים ולנוח 4 שבועות. השאלה שלי היא האם צריך טיפול פיזיותרפי ? כי הרופא לא דיבר על זה. ובנוסף, האם בארבעת השבועות בהם אני נחה ונמנעת מקפיצות,ריצות, סקווטים וכדומה אני יכולה לשחות? תודה רבה.

אם אמנם מדובר בקרע של השריר צריך לתת לו הזדמנות להחלים מה שלוקח כ 3-6 שבועות בתקופה זאת רצוי להמנע מעומס על השריר עד שהרקמה הקרועה תחזור לחוזר הנורמלי שלה. שחיה זה חלופה טובה לעניין זה

10/03/2015 | 16:22 | מאת: ירדן

או לאחר חודש של מנוחה? אני מתאמנת באופן אינטנסיבי של 5 אימונים בשבוע לפחות והבנתי שהאזור יכול להיות רגיש לפציעה חוזרת..

מנהל פורום אורתופדיה