פריקת כתף קלה חוזרת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/10/2014 | 18:16 | מאת: אלעד

שלום, ב-4 השנים האחרונות יצאה לי כתף ימין ממקומה כ-5 פעמים. כל הפעמים היו בזמן משחקי כדורעף וכדורסל, לא מחבלה אלא מתנועה של הכתף קדימה (למשל, מסירה של כדורסל, מסירת פתיחה בכדורעף). בכל הפעמים הכתף חזרה תוך כמה שניות למקומה, ללא התערבות חיצונית. לאחר כמה ימים של תנועה חלקית וכאבים, הכתף הפסיקה לכאוב, ולאחר כמה שבועות חזרתי להתאמן. לאחר הפעם האחרונה (לפני כחצי שנה) הפסקתי לשחק כדורסל וכדורעף. אני מתאמן בחד"כ ועורך תרגילי גמישות, משקולות ומתיחות לכתף. נאמר לי שלאי-יציבות של הכתף מומלץ לבצע ניתוחים - המקרה שלי נראה פחות רציני, אף פעם לא הייתה לי פריקה חיצונית שדרשה התערבות רופא. האם ישנם פתרונות אחרים מלבד ניתוח? למשל, גומיה שמחזיקה את הכתף בזמן פעילות גופנית או פתרון אחר? האם מומלץ לבצע ניתוח גם למקרים של כתף שחוזרת מעצמה למקום?

יש חגורה המגבילה את תנועות הכתף ואמורה למנוע נקעים של הכתף. ממילא היא תפריע גם לביצוע התנועות. ניתוח אינו הכרחי כל עוד ארועי התתנקע אינם פוגעים פגיעה משמעותית באיכות חייך

מנהל פורום אורתופדיה