תסמונת מרפן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/10/2014 | 07:35 | מאת: אייל

שלום אני בחור בן 24 גבוה ורזה 1.86 גובה ומשקל 70-75 יש לי בעיות שלדיות רבות - אוסטאוכונדרומה, סקוליוסיס בעיות ברכיים, תסמונת תעלת המרפק (מבנה המרפק שלי לא תקין) וטמפורומנדיבולר גוינט. יש לי קוצר ראייה עם אסטיגמטיזם ופלטפוס. לאחרונה החלו לצוץ לי דליות כואבות ברגליים. בגיל 19 היה רופא שחשד במרפן ולכן עשיתי אקו לב שלמיטב הבנתי יצא תקין ברובו. הרופא לא המשיך לבדוק את העניין וכל השאלה על התסמונת פשוט נשכחה. האם יש לבדוק את הנושא? או שהאקו שעשיתי לפני 5 שנים אומר שאני יכול לשכוח מכל העניין? תודה ויום טוב, אייל.

הסיבוך המסוכן מכל של תסמונת מרפן הנו מפרצת של אבי העורקים . לא נולדם עימה אלא היא מתפתחת עם השנים ולכן יש לחזור על הבדיקה מדי מספר שנים

מנהל פורום אורתופדיה