חשד לנזק מניסקיאלי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/03/2014 | 11:09 | מאת: שולי

שלום, לפני כ-10 חודשים החלו כאבים בברך שמאל. האורטופד אמר שזו חולשה של שרירי האגן ושיש לי דלקת בפס אנסרינוס, בסרטריוס וכן גם בירך (אזור הכסל). קיבלתי זריקה לירך והמצב השתפר. חזרתי לרקוד ולהתעמל (הליכות בלבד-אינני רצה כלל). עלי לציין, שהכאב לא עבר לחלוטין (בברך), מדי פעם היו לי כאבים קטנים וגם לא יכולתי לכופף את הברך עד הסוף בשל הכאבים. לפני כ-3 חודשים שוב החלו כאבים, אולם הפעם עזים יותר וגם בצד הפנימי של הברך שהתפתחו לבורסיטיס של הברך. קיבלתי זריקה לברך ואחרי 3 שבועות גם לירך. הופניתי לפיזיותרפיה והתחלתי גם דיקור סיני וטווינא. אינני יודעת מה עזר מהכל, אך יש שיפור ניכר. בכל מקרה, הופניתי ל-MRI ואלו התוצאות: "מודגם מוקד ציסטי תת קורטיקלי זעיר באספקט האחורי של המשטח הטיביאלי המדיאלי בקוטר 5 מ"מ. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם קרע הוריזונטלי לרוחב הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי. מודגם בצמוד להיקף מיטת הקרע ציסטה פראמניסקיאלית בקוטר 9 מ"מ במישור הצידי פנימי ובגובה 1.2 ס"מ (חתך 19 סדרה 701 ). מודגם מאחורי שורש המניסקוס המדיאלי ציסטה פראמניסקיאלית נוספת בקוטר 2 מ"מ בציר הסגיטלי ובגובה 6 מ"מ (חתך 17 סדרה 501 ). המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מינימאלית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . לסיכום: קרע במניסקוס המדיאלי עם יצירת ציסטות פראמניסקיאליות כמתואר." מה פירוש התוצאות? האם הדבא אומר שעלי לעבור ניתוח? האם להמשיך בפיזיותרפיה? האם אפוסטרפיה יכולה לעזור? האם אני יכולה לחזור ולרקוד ריקודי עם? האם אפשר לעשות הליכות (אני הולכת כשעה ורבע-שעה וחצי במהירות של 5 קמ"ש לשעה לערך). תודה רבה,

מבדיקת המר"י תלמדי שהמקור למחושיך הנו קרע המניסקוס הפנימי וזה כולל הווצרות ציסטה פרהמניסקלית . ההחלטה לגבי הטיפול תגזר ממידת הפגיעה התפקודית כפי שאת חשה אותה. אם את מסתדרת עם המצב הנכחי איןצ ור בניתוח אם את צריכה יותר ונסיון של טיפול בלי ניתוח לא צלח ,הפתרון יהיה בניתוח

מנהל פורום אורתופדיה