מה משמעות המונח במיפוי עצמות קליטה מוגברת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/10/2011 | 21:01 | מאת: י.ש

עברתי מיפוי עצמות - הממצאים קליטה מוגברת במדור טיביאוטלרי בשתי כפות רגלים.בעמוד שדרה צווארי ואי סדירות קשה בקליטה בעמוד שדרה. אודה לך על הסברך י.ש

בעת בניית עצם חדשה שוקעים מלחי סידן הנקראים הידרוקסיאפטיט ומצפים את סיבי הקולגן וכך העצם מתקשה. בבדיקת מיפוי עצמות משתמשים בחומר הנקרא ביספוספונט עליו מוצמד איזוטופ של טכנציום. הביספוספונט מתיישב על אותם אתרים שההידרוקסיאפטיט יושב עליהם כלומר יש בינהם תחרות על אתרים אלו. ככל שיש יצירה חזקה יותר של עצם יותר ביספוספונט יהיה שם. יותר ביספוספונט משמע יותר טכנציום. הטכנציום פולט קרני גאמהואלו נקלטות במצלמת הגאמה ונותנות כתם שחור. מכאן שבמקום שיש יצירה נמרצת של עצם יפלטו יותר קרני גאמא שיקלטו במצלמה. פעילות נמרצתמן הרגלישליצירתעצם חדשה גורית בעקבות שבר,שבר מאמץ, עומס, שינויים ניווניים במפרק סמוך, זיהום, וגידול. במקומות שיש אחד מאלה נקבל קליטת יתרל פעמים בצורת כתם עז מאד ואז נדבר על קליטה פתולוגית שכוונתה בדר כלל גידול ולעיתיםהרבה יותרקרובותנדבר על קליטת יתר בהשוואה לעצמות אחרות וזה בדרך כלל עקב שינויים ניווניים ו

09/10/2011 | 20:18 | מאת: י.ש

תודה דוקטור, עזרת לי להבין את התוצאות.

21/03/2012 | 09:43 | מאת: הראל אליהו

מאחר וגם אני עברתי מיפוי עצמות ומוזכר קליטה מוגברת ואני מתאמן הרבה בחדר כושר רציתי להבין האם יש גידול סרטני ? אודה מראש על התשובה ישירות למייל

מנהל פורום אורתופדיה