כאב ברך וירך-ריבוי NOF

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/09/2011 | 14:38 | מאת: מירב

כאב ברך וירך-ריבוי NOF מזה למעלה מחצי שנה כאבים בברך ימין מאחורה קצת מעל הברך, ומקדימה מעל עצם השוק. ממצאי מיפוי: מוקד קליטת יתר באספקט המידאלי-אחורי בקצה הדיסטלי של הפמור מימין. יש לשלול אוסטאויד אוסטאומה. מבדיקת רופא לאחר המיפוי: 1. נזק למיניסקוס החיצוני מימין. 2. מוקד סקלרוטי עם תפיחות קלה של הקורטקס בשליש המרוחק של הירך ממצאי CT: "קיים נגע קורטיקלי ותת קורטיקלית באספקט המדיאלי אחורי הדיאפיזה הדיסטאלית של הפמור מימין במימדים של 4*1.8*2.5 ס"מ. הנגע מוגבל היטב בגבול סקלרוטי דק וכנראה המדובר ב NOF. אין לזהות שבר. קיים ממצא דומה קטן יותר באספקט המדיאלי אחורי, בדיאפיזה הדיסטאלית של הפמור משמאל בממדים של 1.5*0.8*1.2 ס"מ. קיימים 2 אזורים נוספים דומים במטאפיזה של הפמור מימין, באספקט המדיאלי בקוטר של 1.2 ס"מ ובאספקט הלטרלי בקוטר 0.7 ס"מ. פרט לכך המבנה הגרמי והמפרקי נראה שמור. אין פתולוגיה ברקמות הרכות. הערה: ריבוי NOF אפשר למצוא במחלות מסוג: נוירופיברומטוזיס, FIBROUS DYSPLASIA,JAFFE CAMPANACCI " אשמח לקבל הסבר ברור יותר ומה משמעות תוצאות ה-CT. תודה

מחלת נוירופיברומטוזיס וFIBROUS DYSPLASIA אין בהן ריבוי NOF אלא שינויי אחרים NOF= NON OSSIFING FIBROMA שזה גידול העצם השפיר השכיח ביותר . על פי רוב אינו דורש התיחסות חוץ מבאותם מקרים בהם גדלו עולה על רדיוס העצם ואז ממלץ להשתיל בו עצם בכדי למנוע שבר. ריבוי של לקויות מסוג זה הנו נדיר מאד ( ונכון קורה גם בתסמונת יפה קמפנצ'י שם הוא מלוה גם בכתמים אופיניים בעור ופיגור שכלי ) במקרה שלך נראה לי שיש חשד שמדובר בשבר של העצם בשל הגידול . אם אמנם כך יש מקום לבצע השתלת עצם שם

22/09/2011 | 16:28 | מאת: מירב

תודה על תגובתך. בהמשך לבדיקת ה-CT ביצעתי MRI לברך ולירך. ממצא ירכיים: "בדיאפיזה הדיסטלית של הפמור הימנית נראה תהליך תוך לשדי ותת-קורטיקלי, מוגבל היטב עם גבול חד באורך 3.5X2 ס"מ. התהליך גורם לעיבוי פריאוסטאלי עם דפורמציה גרמית קלה במקום. התהליך בעל זמני הרפיה מאורכים, גורם לעיבוי אנדאוסטאלי. האדרה עדינה מאוד בגדוליניום בדומה להאדרה של מסת השריר. אין שינויים פריאוסטאליים ואין מסה של רקמה רכה הממצא בעל מאפיינים שפירים, נראה בבדיקת ה-CT. NOF או מוקד של דיספלזיה פיברוטית באים בחשבון. במיקום מקביל בירך שמאל נראה אזור של עיבוי אנדואיסטאלי בלי לזהות הסננה לשדית ברורה. קרוב לוודאי שגם באזור זה היה NOF קטן." ממצא ברך: "מניסקים שמורים, אין כמות חריגה של נוזל, רצועות תקינות, מנגנון האקסטנציה תקין, אין סימנים לכונדרומלציה פטלה, הרטינקולום שמור" אציין כי הממצאים התגלו בעקבות כאבים בברך ובירך, עד כדי הפסקת כל פעילות גופנית כולל עליה במדרגות, כאשר הכאבים מופיעים בצורה קלה יותר גם בהליכה ובמנוחה. המוקד בירך הודגם כבר בצילום (באפריל) ובמיפוי (במאי). שאלותיי: 1. אשמח לתרגום לעברית של הממצאים בירך. 2. ב-MRI לא נקלטו 2 נגעים נוספים בירך שנקלטו ב-CT. למה אין התאמה? 3. לפי בדיקת אורטופד יש חשש לפגיעה במיניסקוס. האם בדיקת ה-MRI שוללת זו? 4. האם הנגע של 3.5-4 ס"מ נחשב לגדול ודורש טיפול? ובכלל מה השלב הבא. 5. האם עלי לפנות לאורטופד המומחה לגידולי עצם או להמשיך עם הרופא שמתמחה בכירורגיית ירך?

מנהל פורום אורתופדיה