כאבים חוזרים בגב תחתון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/07/2011 | 23:22 | מאת: דפנה

אני בת 62 וסובלת שנים לא מעטות מכאבים בגב התחתון . בדרך כלל אחרי חודשים של כאבים התגברתי באמצעות פיסיותרפיה ותירגול בבית ופעמים באמצעות דיקור שנקרא Intra Muscle Stimulation . לפני כשנתיים החלה תקופה של כאבים בהם ניסיתי לטפל בדיקור סיני ועיסוי אך זה לא עזר ונמשך יותר משנה . לאחר שהתחלתי לתרגל איינגר יוגה זכיתי לתקופת מנוחה של כשמונה חודשים אך לצערי הרב הכאבים חזרו ללא הקרנה לגפיים אלא הכאב ממוקד בגב התחתון ולפעמים גם בצד אחד של העכוז . טיפול בשיטות שונות מהמזרח הרחוק – דיקור , שיאצו וכו' ותרגילי פיסיותרפיה לא עוזרים . לפני כעשרה חודשים עברתי בדיקת CT שתוצאותיה : CT : גובה גופי חוליות שמור . הודגמה היצרות של מרווח בין חולייתי בגובה L5 – S1 עם וקום פנומן . זיזים ניווניים אחוריים בינוניים באותו הגובה אשר גורמים להיצרות של התעלה הספינלית עד 9 מ"מ . אין עדות לסטנוזיס ספינלית בגבהים אחרים . בקעים דיסקאליים עם סימני לחץ על שק הטקלי בגובה L3 – L 4 L4 – L5 ובינוני בגובה L5- S1 . " עברתי גם מיפוי עצמות . מומחה עמ"ש הציע לי ניתוח אך באותה תקופה היוגה עזרה לי ובכלל אני מאוד פוחדת מניתוח בגב . אני מיואשת . האם לד"ר יש עצה ?

צריך להחליט מה מקור הכאב- שרש עצב או מפרק .במידה שמדובר בכאב ממקור ש לשרש עצבי- זריקה אפידורלית של סטרואידים או אפילו חסם ברירני של שרש עצבי והזרקת סטרואיד. במקרה שיקבע כי הכאב מקורו במפרק בין חוליתי אחרוי - הזרקה למפירק או RF

מנהל פורום אורתופדיה