Carpal Tunnel Syndrum

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/12/1999 | 14:30 | מאת: אלי ח.

מהו ה- CTS, ממה הוא נגרם ומהם דרכי הטיפול ?

שלום אלי, Carpal Tunnel Syndrom=CTS תיסמונת התעלה הקרפלית הינה תוצאה של לחץ על העצב המדיאני (Median Nerve) בעת מעברו בשורש כף היד. עצב זה אחראי על התחושה במחצית כף היד הקרובה לאגודל ועל חלק מהשרירים המניעים את האגודל. כאשר יש לחץ על העצב, מתקבלים סימפטומים של כאב, תחושת נימול וירידה בתחושה. בנוסף, ככל שהבעיה חמורה יותר ייתכן אף ניוון של שריר בבסיס האגודל. הסיבות האפשריות ל-CTS רבות וביניהן הריון, סכרת, הפרעות בבלוטת התריס ושתיית אלכוהול מופרזת. כמו כן, שימוש ממושך בכלי עבודה שונים כמקדחה רוטטת או עיסוק הכרוך בתנועה חוזרת של שורש כף היד אף הם שכיחים בקרב אנשים עם CTS. אבחנת התיסמונת הינה על ידי בדיקה רפואית ובמקרי הצורך מבחנים הבודקים הולכה חשמלית של העצב. הטיפול כולל שינויים בהרגלי העבודה, סד המקבע את שורש כף היד בתנוחה מסויימת או הזרקת סטרואידים לתוך התעלה. במקרים בהם הסימפטומים ממשיכים למרות טיפול שמרני ניתן לטפל בבעיה באופן כירורגי. הניתוח לפתיחת התעלה יכול להתבצע על ידי חתך באיזור שורש כף היד או על ידי ארטרוסקופיה ופותר במרבית המקרים את הסימפטומים. בהצלחה, ד"ר רון למדן.

15/12/1999 | 22:49 | מאת: אורלי

כתוצאה מתאונה לפני עשרים שנה שברתי את החוליות L4-5 ו S1 . נותחתי במהלך השנים שלוש פעמים, לקיבוע עמוד השדרה המותני, על ידי שתלים עצמוניים , בנק העצמות, ובניתוח האחרון לפני כשנתיים קובע המקום על ידי פלטינות וברגים. מאז אני סובלת מכאבים קשים, הקרנות לשתי הרגליים במיוחד לרגל שמאל, תחושת נימול, ולעיתים חולשה גדולה מאד בשתי הרגליים, אני מטופלת בכדורי פרקודן, נשקלה ונשללה על הסף השתלת אלקטרודה בעמודה השדרה, ובשנתיים האחורונת אני מטופלת בזריקות אפידורליות אחת לשבועיים. מיותר לציין שניסיתי את כל הטיפולים האלטרנטיבים הקיימים בשוק...שהציעו הקלה מועטה בלבד. רציתי לדעת האם קיים איזשהו סיכוי בעולם להטבה כלשהיא במצבי, מכיוון שהתחושה היא שהרופאים בארץ הרימו ידיים ונואשו מלעזור. המצב נכון להיום הוא התקף חריף, שהרופאים טוענים שסיבותיו הם דלקת בתעלת עמוד השדרה וחוסר יציבות גדול מאד למרות הקיבוע. אודה לך על חוות דעתך בדחיפות.

מנהל פורום אורתופדיה